Ga naar hoofdinhoud

Goede dressuurpaarden op SK Middenbeemster

Op de eerste keuringsdag van Noord-Holland kwamen veel fijne dressuurmerries in de baan. Van de 23 driejarige merries konden er maar liefst 15 ster worden verklaard. In totaal leverde de keuringsdag 21 stermerries op.

Inspecteur Dirk Reijne toont zich na afloop heel tevreden over de dressuurjaargang: “We hebben een stel fijne dressuurpaarden in de baan gehad, waarmee we de CK met vertrouwen tegemoet zien. Bij de springmerries lag het niveau aanzienlijk lager en waren er geen uitschieters.” Van de elf springmerries werden er twee ster verklaard. Bij de dressuurmerries waren dat er in totaal negentien. Twee driejarige merries scoorden een bovenbalk met tweemaal 80 punten, en beide staan geregistreerd bij Stal 104 BV uit Wijdewormer. Allereerst Gerbera prok (v. Negro), die als veulen kampioen op de CK van Gelderland werd. Reijne: “Gerbera is een goed ontwikkelde en langgelijnde merrie met een mooi front. Ze beweegt met een goed achterbeengebruik, zelfhouding en een mooie techniek in de benen.” Stalgenote Giranie T prok (v. Sorento) kwam met dezelfde punten thuis. “De Sorento is een zeer rastypische merrie met een mooi front. Ze heeft veel techniek in de benen en een hele goede galop.”

Twee merries werden ster verklaard met 75 punten voor het exterieur en 80 voor beweging. De Apache-dochter Gapache prok (uit dezelfde moederlijn als de KWPN hengst Ghandi v. Bojengel) kreeg 85 punten voor zowel de galop als de houding. “Dat is een jeugdige, charmante merrie. Ze heeft een sterk achterbeengebruik en galoppeert met veel balans.” Ook ster met 75/80 werd Gudith W (v. Charmeur. Over-over grootmoeder was de zus van KWPN hengst Boreas). “Een goed ontwikkelde merrie van 1.69m met een mooi front. Ze draaft met een goede techniek en achterbeengebruik en toont in beweging veel zelfhouding.”

De Centrale Keuring zal op 26 juli plaatsvinden in Middenbeemster.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook