Ga naar hoofdinhoud

Goede Gelderse merries op SK Didam

De merrie Hanna-Amanda kreeg gisteren de hoogste punten op de stamboekkeuring van het Gelderse Paard in Didam. De juryleden waren goed te spreken over de kwaliteit van de merries in deze fokrichting binnen het KWPN. Eenentwintig van de drieëndertig paarden werden ster.


In de eerste groep kreeg Harona de hoogste punten. De dochter van Danser kreeg 80 punten voor zowel exterieur als beweging. Een andere dochter van Danser, Hanna, scoorde 75 en 80 punten. De rassige merrie maakte als veulen al furore. Ook de ruin Hendrik kreeg 75 en 80 punten. De zoon van Wilson stamt uit een goede merrielijn, moeder Nadien is ook de moeder van de KWPN-hengst Vitens en volle zus van LT-merie Mariena.

In de tweede groep was Hanna-Amanda het beste paard en zij maakt daarmee haar belofte waar, want als veulen werd ze in Ermelo reservekampioen op de Nationale Veulenkeuring. Ze beweegt opwaarts, met een zeer sterk gebruik van het achterbeen. In alle drie de gangen toont ze souplesse, ruimte en afdruk. Voor exterieur kreeg ze 80 punten en voor bewegen maar liefst 85. Hanna-Amanda is een dochter van Alexandro P en gefokt bij de familie Hekkert in Wijhe. De merrie is nauw verwand aan de net goedgekeurde hengst Henkie. Van dezelfde fokker behaalde Hadinirma 75 punten voor exterieur en 80 voor beweging. Ook deze bruine is een dochter van Alexandro P.

Bron KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook