Ga naar hoofdinhoud

Goede paarden op de stamboekkeuring Varsseveld

Kristina Sprehe en Desperados
Op de Radstake bij de familie Venderbosch in Varsseveld werden gisteren 50 paarden gekeurd. In de springrichting werden twaalf merries ster verklaard, in de dressuurrichting veertien. De Desperados-dochter Icerole DVB scoorde met 85/80 de hoogste punten.

Vierentwintig jonge springpaarden werden beoordeeld door Arnold Kootstra en Henk Dirksen. Met 80 punten voor zowel exterieur als springen was een dochter van El Salvador de smaakmaker. De merrie, genaamd IS, sprong iedere keer met de schoft omhoog en mooi door het lichaam over de hindernis en toonde daarbij veel vermogen. Voor haar techniek kreeg ze 85 punten. Een halfbroer van de merrie springt op 1.35m-niveau in Zwitserland.

Een vijfjarige dochter van Quality Time sprong eveneens voor 80 punten. De merrie van Gijs Mosman toonde veel atletisch vermogen. Het paard komt uit het 1.35m-springpaard Olve (v. Celano) waarmee Mosman zelf succesvol was. Uit deze merrielijn komen veel goede springpaarden.

Dochter van Desperados hoogste punten
Dirk Reijne en Marian Dorresteijn beoordeelden 26 paarden in de dressuurrichting, veertien kregen het sterpredikaat. De 3-jarige Icerole DVB, gefokt bij Dressuurstal van Baalen kreeg de hoogste punten. De merrie galoppeerde voor een zo’n jong paard al met veel balans en bewoog steeds mooi met de schoft omhoog, aldus de jury. Het Grand Prix-paard van Kristina Bröring-Sprehe Desperados tekende voor het vaderschap. De moeder heet Acerole en is van Painted Black. Acerole is een halfzus van het Amerikaanse Grand Prix-dressuurpaard Respekt (v. Inspekteur) die door Heather Mason gereden werd.

Met twee keer 80 punten, voor zowel exterieur als beweging, maakte ook Ironiki indruk. Voor haar draf kreeg ze 85 punten. De donkerbruine is dochter van Wynton uit de keurmerrie Peroniki (v. Ferro). De laatste is uitgebracht in de klasse ZZ-licht. Uit de Niki-stam komen veel sportpaarden en goedgekeurde hengsten, zoals Ekstein, Equador en Palfrenier.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook