Ga naar hoofdinhoud

Holsteinse hengst Cartani naar Béligneux Le Haras

Naast de recent gearriveerde Monte Bellini (v. Montender) betreedt nog een Duits gefokte hengst de stallen van Béligneux Le Haras. De Franse stoeterij heeft de beschikking gekregen over de bij meerdere stamboeken goedgekeurde Holsteiner hengst Cartani (Carthago x Landgraf I). "We zijn erg blij met de komst van Cartani", aldus Frédéric Neyrat. "Hij is een aanwinst voor de Franse fokkerij."

“Steeds meer nakomelingen van Cartini worden internationaal gestart”, vertelt Neyrat. “Ook loopt een groot aantal op GP-niveau. Op de Horsetelex-rankings scoort Cartani erg hoog op de lijst van goed presterende hengsten onder de 12 jaar. Wij vinden deze rankings belangrijker dan die van de WBFSH.”

Taggi

Cartani is de zoon van beroemde ouders. Vader Carthago sprong op het hoogste niveau met Jos Lansink, moeder Taggi won Grote Prijzen onder het zadel van Sören von Rönne.

Franse merries

Neyrat is ervan overtuigd dat Cartani goed bij Franse merries past. “Cartani heeft een fantastische stamboom, een fijn karakter en een mooie sportcarrière achter de rug. Ik ben blij dat hij nu bij mij op stal staat.”

Bekijk hieronder een video van Cartani in actie:

Bron: Studforlife

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook