Ga naar hoofdinhoud

Goldfever Hannoveraanse hengst van het jaar

Goldfever met Ludger BeerbaumDe voshengst Goldfever (Grosso Z x Galvano) is op de Hannoveraanse hengstenkeuring in Verden uitgeroepen tot Hannoveraanse hengst van het jaar 2010. Goldfever ontpopte zich in de voorbijgaande jaren als één van de succesvolste springpaarden ter wereld. Samen met ruiter Ludger Beerbaum sprong de vos meer dan twee miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar.

Goldfever en Beerbaum wonnen in hun carriere twee keer het Duitse nationale springkampioenschap. Bij de Olympische Spelen in Sydney (2000) en Athene (2004) pakte het duo met het nationale team twee keer de gouden teammedaille. In 2003 was er het teamgoud en het individuele zilver op het EK in Donaueschingen. In 2009 nam Godfever officieel afscheid van de sport voor het publiek op het CHIO in Aken.

De voshengst Goldfever werd in 1991 geboren in Meerbeck. In 1993 was hij één van de beste springhengsten van de keuring en werd voor een enorm bedrag verkocht. Al bij het Bundeschampionat en het wereldkampioenschap voor jonge springpaarden vielen de prestaties van Goldfever op. Onder het zadel van Dirk Ahlmann presteerde hengst goed en constant. In 1998 begon de droomcarriere van de combinatie Goldfever-Ludger Beerbaum.

Goldfever stond naast zijn sportcarriere enige tijd ter beschikking voor de fokkerij en werd goedgekeurd bij vrijwel alle Duitse rijpaardstamboeken. Hij werd slechts door weinig fokkers ingezet maar benutte zijn kansen als vererver. Verschillende nakomelingen doen het goed in de springsport. De grote toppers zijn wel Moosbachhofs Goldwing die met de Hongaar Sandor Szasz deelnam aan de wereldruiterspelen in Kentucky, en de welbekende dochter Gotha, die nu furore maakt onder het zadel van Ludger Beerbaum.

Bron: Horses.nl/Hannoveraner.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook