Ga naar hoofdinhoud

CK Limburg: Dubbelslag voor fokker Dresen en hengst Entertainer

Update
Kaberlina JDV (v. Entertainer) en fokker Jean Dresen - Foto: Paardenkrant-Horses.nl
Fokker Jean Dresen behaalde een dubbelslag vandaag op de Centrale Keuring van Limburg. Zijn zelfgefokte merrie Kaberlina JDV (Entertainer x N-ALDATO) werd kampioene, en ook fokproduct K.Sellie JDV (Entertainer x Vegas) mag naar Ermelo. Bij de driejarigen werd de top-vier uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring.

Kopnummer Kaberlina JDV (Entertainer uit Aberlina van N-Aldato) nam het in de kampioenskeuring met succes op tegen de beste van de vier- tot en met zevenjarige merries, de zevenjarige Diva Maria (Carambole uit Paloma S van Coriano, fokkers M.M. Bauman en A. Dros uit Rotterdam) van G. Hovens uit Arcen, die vanaf vandaag als elitemerrie te boek staat. “De Carambole-dochter is een rijtypische, sterk gebouwde merrie met goede souplesse in draf. Ze heeft 75 punten behaald in de IBOP. Tot kampioene hebben we de Entertainer-dochter Kaberlina JDV verkozen. Deze jeugdige merrie staat goed in het rechthoeksmodel en is atletisch gebouwd. Voor het vrij springen heeft ze 80 punten behaald en ze liet aan de hand een lichtvoetige bewegingsvorm zien”, lichtte juryvoorzitter Cor Loeffen toe.

Twee Entertainers naar Ermelo

Op de tweede plaats bij de driejarigen werd de extra gemodelleerde Connect-dochter Kokosinaa (uit Erisinaa ster IBOP-spr van Ustinov) van fokker Jurgen van Leur opgesteld. Zij behaalde op de stamboekkeuring al de hoge bovenbalk van 85/80. “Dit is een zeer rijtypische merrie, met veel uitstraling. Bij het vrij springen behaalde ze voor zowel galop, reflexen als techniek 80 punten.”

Ook uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring zijn de als derde geplaatste, jeugdige Don Diablo HX-dochter K-Tanagra (uit E-Tanagra ster van Warrant, fokker Piet Keunen) van Stal Hendrix, die op de stamboekkeuring de hoogste score van 90 punten voor het vrij springen behaalde, en de nummer vier: de goed ontwikkelde Entertainer-dochter K.Sellie JDV (uit V.Sellie 1 Z van Vegas). Deze merrie werd net als de kampioen gefokt door Jean Dresen, en staat geregistreerd bij Stal Hendrix. Op de stamboekkeuring verdiende ze 80 punten voor het springen.

Veulenkampioen uit eerste jaargang Jacadello

Uit zijn eerste jaargang kreeg de Cascadello-zoon Jacadello direct een kampioen. Deze Nanina H (uit Welsina elite IBOP-spr sport-spr PROK van Lupicor) van fokker H. Hinssen Madou uit Kessel mag tevens naar de Nationale Veulenkeuring. “Dit is een heel aansprekend en rijtypisch merrieveulen. Ze is goed ontwikkeld en staat goed in het rechthoeksmodel. In zowel de galop valt het gemak en de lichtvoetigheid positief op”, sprak Cor Loeffen. Ook naar Ermelo mag de als tweede geplaatste Next Generation.D (Arezzo VDL uit Bozella elite EPTM-spr PROK van Indoctro) van fokker Harrie van Dael uit Kelpen Oler. Dit goed ontwikkelde veulens valt op met zijn goede achterbeengebruik in galop.

Henkie en Governor leveren dressuurkampioenen

Stalgenoten Henkie en Governor tekenen voor het vaderschap voor de dressuurkampioenen op de Centrale Keuring van Limburg. Bij de driejarige merries stond Kerrodelin E vooraan, bij de veulens was de zege voor een Henkie. Het vosmerrieveulen Natasja (mv. Dream Boy) werd geroemd om de tritt in de benen. Natasja werd gefokt bij H.W.M. van de Ven uit Weert en won het van merrieveulen Netflix Inatana V (Vitalis x Apache) van Ralph en Annemieke van Venrooij.

Totilas-zonen

De Totilas-zonen Governor en Glock’s Toto jr blijven met elkaar wedijveren. Toto jr leverde vorige week zijn eerste kampioensmerrie (in Gelderland) en vandaag, op de Centrale Keuring van Limburg, was het raak voor Governor. Kerrodelin E (mv. Bordeaux) van Henk sr. en Henk Ebbers werd vanmorgen in Kronenberg gehuldigd als dressuurkampioene. Zij mag als enige merrie door naar de NMK.

Souplesse

Bij de driejarige merries liet de Governor-dochter onder andere Karma (Habanna x Alexandro P) van Dressuurstal Rutten en haar halfzus Karenza (Governor x San Remo) van A. Peters uit Bree achter zich. Met 80/80 was de Governor-dochter Kerrodelin E (uit Gwendelin E elite IBOP-dres PROK van Bordeaux) van fokkers Henk Sr. en Henk Ebbers uit Ottersum al één van de uitschieters op de stamboekkeuring. “Deze merrie staat goed in het rechthoeksmodel en heeft een hele aansprekende voorhand. Ze stapt ruim en met goed lichaamsgebruik en de draf kenmerkt zich door de souplesse”, lichtte juryvoorzitter Marian Dorresteijn toe.

Kerrodelin E (v. Governor) – Foto: Paardenkrant-Horses.nl

Oudere merries

Bij de oudere merries werd Jumathika M (Ferdeaux x Sandro Hit) van de gebroeders Van Mook bovenaan gezet. Geen ‘echte’ Limburgse merrie dus en zo mocht de nummer 2 Halione (Johnson x Negro) van S.A.C. Kleuskens overkampen met de kampioene van de driejarigen. Die strijd werd ook in het voordeel van Kerrodelin E beslist.

Uitslag

Bekijk hier de fotoserie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook