Ga naar hoofdinhoud

Graaf Kelly winnaar jonge hengsten

In Hulshorst was afgelopen herfst de najaarscompetitie, een uit drie wedstrijden bestaande aangespannen reeks wedstrijden, een succes. De organisatie  sloot het seizoen op 28 december af met een oefengelegenheid voor jonge tuigpaardhengsten aan de hand en dat was weer een groot succes.

In aanloop naar de eerste bezichtiging van de KWPN tuigpaardhengstenkeuring, die op 17 januari in de evenementenhal in Hardenberg zal plaats vinden, kwamen zo’n 25 jonge hengsten van deze oefengelegenheid in Hulshorst gebruik maken. Het publiek trad op als jury waarbij er voor de twee hoogst geplaatsten mooie prijzen waren. Voor de HK in Hardenberg zijn overigens 44 hengsten aangemeld, een forse toename tegen over de 26 van vorig jaar.

Veruit de meest stemmen gingen in Hulshorst naar Graaf Kelly, een schitterende en heel best optredende bruine zoon van Manno en de Patijn-stamboekmerrrie Wiskelly. Zij komt uit de legendarische Fabricius-dochter Kelly van Stal Boelens. In handen van Tienke Elzenga was de keur sportmerrie Kelly een bijzonder succesvol concourspaard. In 1997 en 2001 was zij op de Nationale Tuigpaardendag Topsportmerrie. Aan de hand was ze in 1998 en in 1999 Nationaal Kampioen bij de keur/elitemerries. Udo Rovers uit Daarle is fokker en geregistreerde van Graaf Kelly. Udo kocht Wiskelly dragend van Manno hoewel hij bij aankoop dacht dat ze gust was. Hij fokte er vervolgens nog twee veulens van Crescendo HBC uit en heeft Wiskelly onlangs weer verkocht.

De tweede hengst die terug mocht komen voor de prijsuitreiking was Gouverneur, een edele, lang gelijnde en royaal bewegende zoon van Patijn uit de keurmerrie Umantha (Manno) van f/g. Berry van der Genugten uit ’s Graveland. Gouveneur is een volle broer van de concoursruin Any Time van Jan Westenberg.

Bron KWPN.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook