Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-hengst Relevant overleden

Marlies van Baalen met Relevant. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het voormalige Grand Prix-paard Relevant (Rubinstein x Goldloewe) is overleden. De Oldenburger hengst, die ook was goedgekeurd in Hannover, Westfalen, Rheinland en hetDSP, beleefde een succes carrière onder Lisa Wilcox, Nicole Uphoff en Marlies van Baalen. Relevant werd 26 jaar oud.

De Amerikaanse Lisa Wilcox, destijds stalamazone bij Gestüt Vorwerk, leidde Relevant op. Voor korte tijd zat Nicole Uphoff in het zadel van de voshengst maar enige tijd later droeg ze de teugels weer over aan Wilcox. Vervolgens leidde ze Relevant verder op naar de Grand Prix.

Zilver en brons

In 2002 reden Wilcox en Relevant op de Wereldruiterspelen in Jerez de la Fontera en behaalden de zilveren medaille met het Amerikaanse team. In 2003 startte het duo op CHIO Aken. Op de Spelen van 2004 in Athene maakten ze duo deel uit van het bronzen team. Aan het eind van dat jaar vertrok Wilcox bij haar werkgever Gestüt Vorwerk.

Marlies van Baalen

Vervolgens kreeg Marlies van Baalen Relevant te rijden. Zij reed de hengst succesvol in de internationale Grand Prix waaronder het Wereldbekercircuit. In 2009 werd Relevant verkocht naar Engeland.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Grand Prix-hengst Relevant overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook