Ga naar hoofdinhoud

Grand Slam en Henkie-nazaten maken indruk

Narnia (Henkie x Painted Black)
Op de jaarlijkse Veulenverkoop op het Achterhoeks Hippisch Festijn verscheen een goede groep veulens in de baan. Vanuit de dressuur-en springrichting kwamen drie veulens terug in de hoofdring voor het formeren van de kopgroep. In de springrichting kwam Nalesta GE (Grand Slam x Voltaire) van fokker Th. Gelink uit Lievelde als beste uit de bus. In de dressuurrichting werd Narnia (Henkie x Painted Black) van G.W. Smeenk uit Loerbeek aan kop geplaatst.

“We hebben in beide richtingen goede veulens voorbij zien komen”, vertelt Mark Oude Griep, die de veulens samen met Bart Bax beoordeelde. “De Grand Slam is een compleet veulen met een goede bewegingstechniek en beschikt over veel rasuitstraling.”

Chapeau TN en Jardonnay

In de springrichting werd Nazira (Chapeau TN x L’Esprit) van A.A.M. Schut uit Hengelo gld als tweede geplaatst. “Een veulen met veel uitstraling, maar moest het op model wat toegeven op de nummer 1.” De rassige Nuray R. (Jardonnay x Tangelo van de Zuuthoeve) gefokt door J.H. Reukers uit Groenlo volgde.

Henkie-dochter

Henkie-dochter Narnia maakte in de dressuurrichting de meeste indruk. “Dit veulen waardeerde zich in beweging duidelijk op”, zo luidde het juryoordeel. Vainqueur-zoon No Nonsense (mv. Amazing Star) van fokkers V. en J. te Poele uit Lievelde volgde als tweede. “Een compleet veulen, goed van type.” Jerveaux leverde de nummer drie, Noeska (mv. Sorento) van fokker A. Harbers uit Harreveld. “Een royaal ontwikkeld, hoogbenig veulen met veel uitstraling.” Norville’s Joy (Hennessy x Estoril) van J.W.H. Huurneman werd als vierde geplaatst.

Veulenverkoop

De Veulenverkoop van KWPN afdeling Oost-Gelderland was ook dit jaar weer een succes. Niet alleen was de belangstelling groot, ook veranderden al direct een mooi aantal veulens van eigenaar.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook