Ga naar hoofdinhoud

Grandorado TN ontlokt applaus met formidabel optreden

Grandorado TN Foto: Jacquelien van Tartwijk

Willem Greve stuurde met bewonderenswaardig vakmanschap Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoekhoeve) naar het hoogste puntenaantal in de klasse L van de Blom Hengstencompetitie. De vermogensvolle verrichtingskampioen van 2014 ontlokte met zijn optreden een 9 voor het springen van de jury en kreeg als enige applaus van het publiek.

Het was aan Roelof Bril en Peter Geerink om de vierjarige toekomstbeloftes te punten. In de eerste ronde gaf Grandorado TN een algeheel goede, iets frisse indruk die beloond werd met twee maal 8,5. In de tweede ronde kwam het onbeperkte vermogen van de goedgekeurde KWPN-hengst tot zijn recht en sprong hij met goede manieren en veel afdruk naar de zege met een score van 52 punten (9/8,5).

Geen ander paard naast Grandorado TN ontving een negen voor het springen van de jury, behalve het andere powerhouse dat Greve voorstelde. De ruiter uit Markelo stond met Gringo (v. Catoki) lang aan de leiding met 50 puntentotaal, dat zij verzamelden met tweemaal een 8 in de eerste ronde, en een 9 en een 8 in de tweede omloop. De recent goedgekeurde KWPN-hengst en Isah Cup-kampioen imponeerde niet alleen met zijn verschijning, maar ook met zijn lichaamsgebruik en goede afdruk. Volgens de jury een proef ‘gewoon’ zoals het hoort, maar wel met een bijzonder mooi resultaat.

Met een score van 47 bezette Global Champion TN onder Zoi Snels de derde plaats. De Calvaro Z-zoon viel op door het gaan tussen de hindernissen, zijn rijdbaarheid en wil om voorzichtig te zijn. Aangewezen hengst Glorieus EB liet onder Vincent Geerink een prettig ogende rit zien. De jeugdige Lucky Boy-zoon sprong met veel vermogen en goed achterbeen gebruik naar 46,5 punten. De KWPN-goedgekeurde Graziano (v. Baltic VDL) liet zich uitstekend voorstellen door Lennard de Boer en kreeg daarvoor in totaal 46 punten toegekend.

Voor de volledige puntentoekenning en uitslag, klik hier.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook