Ga naar hoofdinhoud

Gribaldi en United zonen winnen finales jonge paarden Panningen

Niemand minder dan Diederik van Silfhout nam zondag plaats in het zadel van de finalisten bij de 4- en 5-jarige dressuurtalenten op het Summa dressuurevent in Panningen. Black Diamond (v. Gribaldi) kwam als winnaar uit de bus bij de 5-jarige paarden, de United-zoon Lord United van de Vogelzang won van zijn 4-jarige opponenten. 

Alex en Diederik van Silfhout hadden eerder op de dag in de halve finale bepaald welke zes paarden mochten terugkomen in de twee finales. Het publiek kon in de mooi aangeklede accommodatie van Manege Vosberg genieten van goede verrichtingen en het was interessant om de paarden te zien “groeien” onder de gastruiter.

De drie 4-jarige finalisten toonden veel potentie in hun verrichting, maar uiteindelijk was de sterke ruin Lord United van de Vogelzang de meest getalenteerde. Diederik prees deze United zoon als het meest complete paard. “Hij is fijn te rijden en heeft een goede stap en sterke draf. De galop mocht wat meer ruimte hebben maar is makkelijk te sluiten.” De elitemerrie Gardenia Sollenburg (v. Vivaldi) kwam op de tweede plaats en als derde eindigde Gossiemijne B (v. Metall).

De overwinning bij de vijfjarigen op het Summa dressuurevent kan aan het palmares worden toegevoegd van de getalenteerde Gribaldi zoon Black Diamond. De ruin scoorde het hoogst in de voorronde en kreeg bij het overrijden het overrijden 95 punten van Van Silfhout.  “De sympathieke ruin is een nuchter paard wat snel leert en fijn te bewerken is, hij kan makkelijk schakelen en is dankzij zijn drie goede gangen een compleet dressuurpaard.”  Als tweede eindigde Fatal Attraction (v. Vivaldo) en de derde prijs ging naar Flynn (v. Wynton)

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: KWPN Limburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.