Ga naar hoofdinhoud

Groninger Brigitta nationaal kampioen

BrigittaBrigitta (V. Extase) won afgelopen weekend de nationale keuring Groninger Paard in Hengelo Gelderland. De driejarige merrie van fokkerscombinatie Hiemstra en Van der Veen uit Midwolda is een goed in het Groninger type staande merrie. Zij haalde bij haar stamboekopname met 75 punten het hoogste puntenaantal van 2009.

De groep driejarige merries bleef beperkt tot vijf. Brigitta werd gevolgd door de merries Alexandra (v. Eros) en Melya (v. Orbaldo II). Bij de merrieveulens werd Francisca (v. Goldstern) op kop geplaatst, ze won ook overtuigend het veulenkampioenschap. Gloriant (v. Goldstern) eindigde bij de hengstveulens bovenaan.

Voor de enige twentermerrie Iris (v. Mats) was er een eerste premie. In de groep vier- tot en met zevenjarige merries was Zora (V. Emko van Boukemaheerd) de beste merrie. De donkervosmerrie Ramona (v. Brandt) viel het positiefst op in de groep acht jaar en oudere merries.

Bron: Horses.nl

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook