Ga naar hoofdinhoud

Groninger hengst Mats onderweg naar hengstenkeuring ingeslapen

Macho Polo, de vader van de Publiekswinnaar Maistro Polo

Bij de hengstenkeuring van het Groninger paard zou Mats (v. Gerlinus) zaterdag 9 februari bij de oudere hengsten worden getoond. Onderweg naar Steenwijk kreeg de 20-jarige hengst koliek en moest ter plekke worden ingeslapen. Dit maakte Vereniging Groninger Paard bekend op hun Facebook pagina.

Mats werd onder het zadel uitgebracht in het M-dressuur en werd ook voor de wagen gereden.

Geen nieuwe hengsten goedgekeurd

Dit jaar werden twee nieuwe jonge hengsten aangeboden voor de keuring. Beide hengsten overtuigden de jury niet en werden niet doorgelaten voor de veterinaire onderzoeken. Eros (v. Eendracht) werd dagkampioen en Maistro Polo (v. Macho Polo) werd uitgeroepen tot publiekswinnaar.

Bron: Vereniging Groninger Paard/Landgoed De Ploeg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook