Ga naar hoofdinhoud

Grönwohldhof koopt veilingtopper en duurste embryo op Flanders Foal Auction

Lady Cardenta Foto Wendy Scholten
Gestüt Grönwohldhof deed gisteravond inkopen op de Flanders Foal Auction. Manfred von Allwörden werd in Sentower Park de nieuwe eigenaar van de veilingtopper Lady Cardenta (v. Cornet Obolensky), hij kocht het veulen voor 34.000 euro. De Duitser was ook de laatste bieder op het embryo van For Pleasure uit de volle zus van Cornet Obolensky. Het embryo kwam voor 35.000 in zijn bezit.

Op Sentower Park werden 32 springveulens en één embryo verkocht voor een gemiddelde prijs van maar liefst 17.242 euro en een omzet van 569.000 euro. Opnieuw werd hiermee een record verbroken. Manfred von Allwörden van Gestüt Grönwohldhof legde de het duurste veulen en duurste embryo vast.

Volle zus Cornet Obolensky

35.000 euro betaalde Von Allwörden voor net embryo van For Pleasure uit Wimette van het Kluizebos, de volle zus van Cornet Obolensky. Volgend jaar mei moet het veulen geboren worden.

Stam Cardento

Veilingtopper Lady Cardenta komt uit de stam van Cardento. Grootmoeder Immortelle I is de volle zus van de springpaardenleverancier. Met 34.000 euro was het merrieveulen met afstand de duurste. Maar ook het hengstveulen Indigo de Kreisker haalde de 30.000 euro grens. Precies voor dat bedrag ging de zoon van Emerald uit een moeder van For Pleasure naar Zwitserland.

Zoon Emerald voor 30.000 euro

De opvallend getekende vos Indigo de Kreisker komt uit de stam van onder meer Nifrane de Kreisker, Mylord Carthago en Bamako de Muze.  Greg Broderick uit Ierland had het voorlaatste bod op het hengstveulen en besloot direct daarna de eveneens opvallende vos te kopen, Ziezoo Z (Zambesi x Atlanta v. Burggraaf) uit de stam van Zambesi voor 14.000 euro.

Twee voor 26.000

Twee veulens van Malito de Reve brachten 26.000 euro op: Socrates of Love (m. Narcotique B&V v. Kannan) uit de stam van Narcotique de Muze en Machiato Z (m. Lavina vd Bisschop v. Bamako de Muze) uit de familie van Vigo d’Arsouilles.

Volle zus Air Jordan

Bij 24.000 euro viel de hamer van veilingmeester Dirk Zagers voor Calypso de Hus Z (Cicero Z van Paemel x Con Air) uit Ferrari de Hus, de volle zus van Conrad de Hus. Voor het zelfde geld ging Cruachan Z (Cornet Obolensky x Kiline v. Quidam de Revel) uit de stam van Chellano Z naar Colombia en de online naar USA verkochte Tabou Air Z (Taloubet Z x Argentinus) uit Argentina, de volle zus van Air Jordan.

Klik hier voor de veilinglijst met resultaten.

Bron Persbericht Flanders Foal Auction

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook