Ga naar hoofdinhoud

Grote groep hengsten naderen einde verrichtingsonderzoek

Met nog enkele weken te gaan in het voorjaarsonderzoek van dit jaar blijft het aantal aanwezige hengsten op het KWPN-centrum groot. Net als elke week waren ook dit keer commissieleden Daan Nanning en Marian Dorresteijn in Ermelo aanwezig om de training van de hengsten te begeleiden.

Afgelopen dinsdag werden de springhengsten beoordeeld. Na afloop werd besloten het onderzoek voor cat.nr. 11 Greco (Numero Uno x Damiro) te beëindigen. Na de beoordeling van de dressuurhengsten een dag later, besloot de hengstenkeuringscommissie dressuur om cat.nr. 55 Gucci VDL (Voice x Krack C) naar het najaarsonderzoek door te verwijzen.

Aanstaande dinsdag 6 mei om 8.00u worden er twee vijfjarige springhengsten verwacht, die zullen starten aan hun vrijwillige onderzoek van eenentwintig dagen. Dit zijn Elvaro (v. Calvaro) en Elton John (v. Clearway). Op 24 mei is de eindpresentatie.

Bron KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook