Ga naar hoofdinhoud

Grote invloed Cornet Obolensky en Aganix du Seigneur op Z-Festival

Update
Vier dagen lang werden 600 veulens gekeurd op het Z-Festival in Lanaken en opvallend was de invloed van de Cornet Obolensky. De rubriek voor de jongste veulens werd overheerst door nakomelingen van de topvererver. Cornet leverde de winnaar bij de jonge hengstenveulens (Come Back des Rosiers Z). Bij de jongste merrieveulens ging de winst naar een dochter van Aganix du Seigneur, Arizona DB Z. Bij de oudere veulens ging de zege naar een dochter van Comilfo Plus Z, Con Amore Z. Bij de hengstveulens werd Freaky Pleasure Z (v. For Pleasure) de kampioen.

In de finale van de jonge hengstveulens ging de overwinning naar Come Back des Rosiers, een halfbroer van de dit jaar sBs-gekeurde hengst Charmeur des Rosiers Z (v. Casall). Stoeterij Zangersheide werd tweede met Canada Z (v. Comilfo Plus Z) uit de volle zus van As Cold As Ice Z (v. Artos Z). Een Sir Obolensky Z uit de fokkerij van de jonge Niels Staes werd derde en nog twee rechtstreekse Cornet-zonen maakten de top vijf vol.

Dochter van Aganix du Seigneur Z

Bij de jongste merrieveulens was de dominantie van Cornet iets minder groot, maar ook hier leverde Cornet Obolensky een top vijf-veulen, via zijn zijn zoon Comme Il Faut. Het gaat om Conga Z, in eigendom van Hanna Remans. De winst bij de merrieveulens ging naar een dochter van Aganix du Seigneur, Arizona DB Z. Zij won van het van de Chacoon Blue-dochter Charmdate JT Z,  uit de volle zus van Hardrock Z. Het brons was voor Chance J&F Champblanc (v. Cantesini) van Hengstenhouderij Van Dijck. Zij komt uit de moeder van de gekeurde hengst Cashpaid (v. Casall). Via A Golden Boy Hero Z stond Aganix du Seigneur Z ook als grootvader nog eens in de topvijf. Hanna Remans was de laatste superfinalist in deze reeks met een Comme Il Faut x Kannan en daarachter de volle zus van Big Star.

Comilfo Plus Z

Comilfo Plus Z blijft zich intussen onderscheiden met zijn nafok op het Z-Festival. Bij de jonge hengstveulens werd een zoon tweede, bij de oudere merrieveulens won een dochter, met de poëtische naam Con Amore Z van fokker Freddy Conings. De Conthargos x Diarado-dochter Chardonnay Z werd tweede voor Twilight DB Z (v. Tangelo vd Zuuthoeve) van familie Goen, die al goed voor winst met een Aganix.

Zoon van For Pleasure

Ook die Aganix du Seigneur Z blijft zijn stempel drukken op deze editie van het Z-Festival. Na de overwinning bij de jonge merries werd vervolgens een zoon tweede in reeks B, de oudere veulens. Hier gaat het om Alano de Landry Z van Lander Verwaest. Winst was er voor het For Pleasure x Levisto-hengstveulen Freaky Pleasure Z van het echtpaar Bocken-Johansson. Stoeterij ’t Merelsnest werd derde met de Emerald-zoon Emilio van ’t Merelsnest Z, een neefje van VDL Glasgow van ’t Merelsnest, die bijna tegelijker tijd onder Jur Vrieling de landenprijs van Falsterbö won.

Klik hier voor de uitslag van de jonge hengstenveulens.
Klik hier voor de uitslag van de jonge merrieveulens.
Klik hier voor de uitslag van de oudere merrieveulens.
Klik hier voor de uitslag van de oudere hengstenveulens.

Bron Z-Festival

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.