Grote namen op springavond KWPN Hengstenkeuring

Zapatero VDL, hier nog onder Jessica Kürten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op donderdag 2 februari staat het avondprogramma van de KWPN Hengstenkeuring in het teken van de springsport. Naast de finales van de Blom Hengstencompetities, worden ook de VHO Trofee en Grote Prijs verreden, waarin enkele bekende hengsten van start gaan.

In de Grote Prijs over 1,50 meter komen zes hengsten aan start. Onder hen Jur Vrieling met de Chin Chin-zoon Arezzo VDL, Willem Greve met Carrera (v. Larino) en Michel Hendrix met Don Diablo HX (v. Vittorio).

Vorig jaar ging de overwinning in de Grote Prijs naar Greve en de Clinton-zoon Eldorado van de Zeshoek en eiste Greve de tweede plaats op met Carrera.

VHO Trofee

In de VHO Trofee, een rubriek over 1,40 meter, komen vooral hengsten uit de D- en E-jaargang aan start, maar ook de Britse springruiter James Billington met de dertienjarige Chin Chin-zoon Zapatero VDL. Hij krijgt concurrentie van onder andere Etoulon VDL (v. Toulon) met Jur Vrieling in het zadel en de achtjarige hengsten Entertainer (v. Warrant) met Michel Hendrix en Edinburgh (v. Vleut) met Kristian Houwen.

Zapatero was al eerder succesvol in de Grote Prijs van de KWPN Hengstenkeuring. Met Jessica Kürten in het zadel eindigde hij in 2014 op de tweede plaats en won de rubriek een jaar later.

Bron: KWPN

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.