Ga naar hoofdinhoud

Grote namen op springavond KWPN Hengstenkeuring

Zapatero VDL, hier nog onder Jessica Kürten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op donderdag 2 februari staat het avondprogramma van de KWPN Hengstenkeuring in het teken van de springsport. Naast de finales van de Blom Hengstencompetities, worden ook de VHO Trofee en Grote Prijs verreden, waarin enkele bekende hengsten van start gaan.

In de Grote Prijs over 1,50 meter komen zes hengsten aan start. Onder hen Jur Vrieling met de Chin Chin-zoon Arezzo VDL, Willem Greve met Carrera (v. Larino) en Michel Hendrix met Don Diablo HX (v. Vittorio).

Vorig jaar ging de overwinning in de Grote Prijs naar Greve en de Clinton-zoon Eldorado van de Zeshoek en eiste Greve de tweede plaats op met Carrera.

VHO Trofee

In de VHO Trofee, een rubriek over 1,40 meter, komen vooral hengsten uit de D- en E-jaargang aan start, maar ook de Britse springruiter James Billington met de dertienjarige Chin Chin-zoon Zapatero VDL. Hij krijgt concurrentie van onder andere Etoulon VDL (v. Toulon) met Jur Vrieling in het zadel en de achtjarige hengsten Entertainer (v. Warrant) met Michel Hendrix en Edinburgh (v. Vleut) met Kristian Houwen.

Zapatero was al eerder succesvol in de Grote Prijs van de KWPN Hengstenkeuring. Met Jessica Kürten in het zadel eindigde hij in 2014 op de tweede plaats en won de rubriek een jaar later.

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook