Ga naar hoofdinhoud

Grote uitbraak droes in New Forest

Onder de New Forest-pony´s die vrij rondlopen in het gelijknamige gebied in Groot-Brittannië is droes uitgebroken. Ruiters melden dat droes onder de (vaak jonge) pony's niet ongebruikelijk is, maar dat de uitbraak van ongekende omvang is.

Jane Murray van de New Forest Pony Breeding and Cattle Society meldt dat hun show afgelast is. “We wilden geen risico nemen dat enkele deelnemers met pony’s uit het gebied toch zouden komen. Het is een ongewone uitbraak, ik heb het zo nog niet meegemaakt”.

Volgens de manager van het New Forest gebied waar de pony’s lopen, Jonathan Gerrelli, valt het wel mee. “Het is al een tijdje aan de gang en alleen de jonge pony’s zijn besmet. Op advies van de dierenarts grijpen we niet in, omdat het samendrijven van de pony’s voor behandeling het infectiegevaar alleen maar vergroot en erg veel stress bij de dieren geeft”.

Gerelli geeft aan dat ze inmiddels een pony hebben moeten laten inslapen. Hij adviseert ruiters in het gebied hun paarden daar niet te laten drinken en grazen om besmetting tegen te gaan.

Bron: Horses / Horse and Hound

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook