Ga naar hoofdinhoud

Guardian S voor de helft verkocht aan Anky en Sjef

Exclusief
Guardian S, hier onder Kim Koolen (v. Bodyguard Moorland) - Foto: Peter van de Sande

Peter van de Sande heeft de KWPN-goedgekeurde hengst Guardian S (v. Bodyguard Moorland) voor de helft verkocht aan Anky van Grunsven en Sjef Janssen. "Zijn gangen en instelling zijn heel goed waardoor wij groot vertrouwen hebben in zijn mogelijkheden voor het grote werk in de toekomst", laat Sjef Janssen weten, die niet uitsluit dat Anky de hengst zelf zal gaan uitbrengen. De komende tijd mag Kirsten Brouwer dat doen, die hem ook zal voorstellen in de hengstencompetitie. 

“Er was al veel interesse uit het buitenland voor dit paard, maar ik ben heel blij dat we nu de helft hebben kunnen verkopen aan Anky en Sjef. Zo blijft hij in Nederland en beschikbaar voor de fokkers”, vertelt Peter van de Sande, die de hengst zelf aan blijft bieden op zijn eigen hengstenstation. 

Kirsten Brouwer

“Kirsten traint bij Anky en wij denken in haar een geschikte amazone te hebben gevonden voor deze beloftevolle hengst. Zij heeft al veel ervaring met jonge hengsten en het voorstellen hiervan. De dagelijkse training nemen wij zelf op ons en Kirsten wordt door ons begeleid in de aanloop naar de competities”, aldus Janssen.

Zelf gefokt

Guardian S, door Van de Sande zelf gefokt uit de elite en sport(dressuur)-merrie Amadin S (Trento B x Juventus), was in zijn jaargang reservekampioen van het verrichtingsonderzoek. Hij werd ingeschreven met 84,5 punten en had een cijferlijst met uitsluitend 8-en, 8,5-en en een 9. Vervolgens liep hij onder Kim Koolen in de hengstencompetitie klasse L. 

Lees deze week meer in Paardenkrant-Horses.nl over de verkoop van Guardian S. Nog geen abonnee? Klik hier. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.