Ga naar hoofdinhoud

Guardian S over twee weken al onder Kirsten Brouwer in de ring

Kim Koolen, hier met Guardian S (v. Bodyguard Moorland) - Foto: Peter van de Sande

Het KWPN heeft de startlijst van de eerste wedstrijd van de KWPN-hengstencompetitie op 23 november in Ermelo gepubliceerd. De onlangs voor de helft aan Anky van Grunsven en Sjef Janssen verkochte Guardian S (v. Bodyguard Moorland) verschijnt over twee weken al onder zijn nieuwe amazone Kirsten Brouwer in de ring. 

Bij de vijfjarigen moet hij het onder andere opnemen tegen Glock’s Toto jr (v. Totilas) onder Marieke van der Putten en diens halfbroer Governor, die wordt gereden door Adelinde Cornelissen. Vorig jaar won Glock’s Toto jr de competitie en de finale.

Marieke van der Putten rijdt in Ermelo ook Geniaal (v. Vivaldi) en Glock’s Gironn (v. Uphill), Kirsten Brouwer komt ook met Ghandi (v. Bojengel) en Ferguson (v. Floriscount) in de baan  en Adelinde Cornelissen heeft met Grappa (v. Fidertanz) ook een tweede ijzer in het vuur.

Een andere topruiter in de hengstencompetitie in de klasse M is Diederik van Silfhout. Hij rijdt Galaxie (v. Jazz).

Geen High Five U.S.

Diederik van Silfhout staat bij de vierjarigen op de lijst met Hometown (v. Apache), maar niet met High Five U.S. (v. Charmeur), die hij deze zomer op stal kreeg. Wel in de baan verschijnt de verrichtingskampioen Daily Diamond (v. Daily Deal) met Dana van Lierop in het zadel.

Habanna (v. Vivaldo) wordt gereden door Kirsten Beckers, Hennessy door Vai Bruntink en de twee vierjarige Totilassen, Glock’s Trafalgar en Total U.S., worden respectievelijk voorgesteld door Marieke van der Putten en Dinja van Liere.

Ook de onlangs AES goedgekeurde Hero ACB (v. Zhivago) en de NRPS goedgekeurde Bright’s Hero SB (v. Bright’s Speed) doen mee in de klasse L. Hij liep zijn NRPS verrichtingsonderzoek in zowel de dressuur- als de springrichting.

Klasse Z/ZZ-Licht

De startlijst bij de oudere hengsten is wat minder lang met drie F’jes (Feel Good, Foundation en For Gribaldi) en Electron (v. Ampere).

De hengstencompetitiewedstrijd in Ermelo begint met de twee Gelderse hengsten, Henkie in de klasse L en Edmundo in de klasse Z. Henkie liep onlangs op de eerste Gelderse hengstencompetitiewedstrijd naar 92 punten.

Klik hier voor de volledige startlijst. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook