Ga naar hoofdinhoud

Tien Hackney-hengsten verdienen dekbrevet

Westbourne Hallmark. ©Rosan Wilts
Maar liefst vijf grote maat hengsten en evenveel hengsten uit de kleine maat werden afgelopen zaterdag in Lunteren aan het bestand van het jubilerende Nederlandsch Hackneystamboek toegevoegd. Voor het eerst koos de jury uit de nieuwe jaargang de beste en dat werd in de grote maat Chocolate Inspiration. Bij de kleine maat leverde dat een eresjerp op voor Noddyvyse Ring Master.

De vierjarige Chocolate Inspiration (v. Brookeborough Flash Jack ) is van de combinatie Hoogerwaard uit Capelle aan de IJssel. “De meest complete”, omschreef juryvoorzitter Piet Lelieveld, die de hengsten met Jan Cees van der Endt en Jos van der Wal beoordeelde, kort en krachtig.

Ook toegevoegd aan het Hackney-hengsten bestand werden de vijfjarige Roughfield Nero (v. Brookeborough Flash Jack), de 3-jarige Tivoli Ebony (v. Wentworth Ebony), de even oude Big Star (v. Plain’s Liberator en de 8-jarige Renvyle The Real Deal (v. Lamberhurst Artillery).

Kleine maat

De 5-jarige Noddyvyse Ring Master (v. Sunbeam Star Step) is van Jan Deckers uit Ammerzoden. “Een hengst met een mooi aansprekend model en een mooi front, de nek zou meer uitgesneden mogen zijn. Hij heeft een goede schoft-schouderpartij en een goed middenstuk. Daarbij gaat hij voor en achter goed van de grond”, omschreef juryvoorzitter Piet Lelieveld.

Ook de 5-jarige Renvyle Bobby’s Boy (v. Baldwins The Bobby) en de de 3-jarigen Tivoli Ebony (v. Carlos van de Wörmink), Ashley Sky (v. Heartland Sky Lark) en Frogland’s Early in the Morning (v. Roscourt Top Secret) kregen ook een dekbrevet.

Kampioenen

Net als vorig jaar behaalde Westbourne Hallmark (v. Hurstwood Sunbeam) de kampioenstitel bij de kleine maat dekhengsten aan de hand. Bij de grote maat viel voor het eerst die eer aan Bocellie (v. Plain’s Liberator) te beurt.

Lees deze week meer in de Paardenkrant

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.