Ga naar hoofdinhoud

Halfzus Scandic uitschieter op SK Lonneker/Haaksbergen

Op de Stamboekkeuring in Haaksbergen was Inoraline W, een halfzus van de KWPN-gekeurde Grand Prix-hengst Scandic, één van de uitschieters. De Johnson-dochter kreeg 80/85 punten, waaronder 95 voor de draf.

Haaksbergen

In Haaksbergen werden vanmiddag bij De Watermolen zes van de tien dressuurmerries en zes van de zeven springmerries ster verklaard. Inoraline W (Johnson uit Noraline elite sport-dres pref prest v.Amiral) van fokker Jan Greve viel het meeste op. Voor de draf kreeg de donkere vosmerrie 90 punten, voor de stap 85 en voor haar houding 90 punten, waarmee ze uitkwam op een bovenbalk van 80/85. Deze merrie is ook een halfzus van Von Primaire, een zoon van Don Primaire, die met de Australische Kelly Layne uitkomt in de Grand Prix dressuur en van Anoraline, de Lichte Tour elite merrie van Samba Hit, die eind vorig jaar naar het buitenland werd verkocht.

De Painted Black-dochter Inana B (uit Emma B prok v.Jazz) van combinatie Bleeker uit Nijverdal kreeg 80/80 punten. “Deze goed ontwikkelde merrie staat voldoende in het rechthoeksmodel en is opwaarts gebouwd met een sterke bovenlijn. Voor de draf en de galop hebben we haar 85 punten gegeven”, aldus jurylid Henk Dirksen.

Met tweemaal 80 punten was de Comme Il Faut-dochter Inelaheleen W (uit Enela-Heleen stb v.Albaran xx) van fokker Jan Greve het meest complete springpaard van de dag. De merrie kreeg voor alle springonderdelen 80 punten.

Twee andere merries, die naar 80 punten sprongen waren de Carambole-dochter Idana (uit Cidana ster prok v.Ukato) van fokker Jan Greve en mede-geregistreerde J. Morsink uit Wierden uit de lijn van het bekende Grand Prix-springpaard Authentic (v.Guidam) en de Kannan-dochter Icelien W (uit Elien v.Carambole) van fokker Willem Greve en mede-geregistreerde vader Jan. Beiden kregen 70 punten voor het exterieur.

Lonneker

De keuring ging vanmorgen van start in Lonneker, waar van de vijftien aangeboden springmerries er slechts vier met het sterpredicaat naar huis gingen. Eén daarvan kreeg 80 punten voor het springen, naast 70 voor het exterieur. Deze achtjarige Dolly Lady (Colandro uit Rosso Lady prest v.Acord II, fokker J.A.G.P. Litjens uit Wanssum) van M.F.M. Slaghekke uit Reutum kreeg 85 punten voor zowel de reflexen als het vermogen.

“Vanmorgen in Lonneker lieten de springpaarden het wat afweten. Ook hebben we diverse merries niet ster kunnen maken vanwege het uitblijven van de gewenste correctheid. In Haaksbergen hebben we een aantal fijne paarden in de baan gehad, waaronder de twee opvallende dressuurmerries. Woensdag gaan we verder met de keuring in Luttenberg, hopelijk krijgen we daar weer een stel goede merries in de baan”, aldus inspecteur Dirksen.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook