Ga naar hoofdinhoud

Hanley’s Nickoletta E veilingtopper met 460.000 euro

Nickoletta E Foto: Goresbridge

Op de veiling Goresbrigde Supreme Horse Sale of Show Jumping in Ierland gingen gisteren de springpaarden vlot van de hand. De Nintender-dochter Nickoletta E was de topper van de veiling. De merrie die onder Cameron Hanley en Eoin McMahon op 1,50m-niveau uitkwam, bracht 460.000 euro op.

De negenjarige Oldenburgs gefokte Nickoletta E blijft in Ierse handen, springruiter Michael Kearins kocht het paard. Cameron Hanley reed de merrie verschillende keren in de prijzen dit jaar, waaronder een vierde in een 1,45m-rubriek in Nörten-Hardenberg en twee vijfde plaatsen dit voorjaar in Oliva, ook over 1,45m.

Killossery Kaiden

Wereldkampioen Killossery Kaiden (v. Lux) werd afgeslagen voor 270.000 euro. De zesjarige topper van het WK in Lanaken gaat naar Adrienne Dixon. Zij investeerde ook in de vierjarige AES-hengst J’adore Flamenco (v. Je t’aime Flamenco). Dixon betaalde 130.000 euro voor de jonge hengst. Hij won dit jaar zeven wedstrijden voor vierjarigen.

Twee voor Fitzgibbon

De Ierse amazone Nicola Fitzgibbon betaalde 100.000 euro voor Focus Vendi KBS. De zesjarige zoon van Ars Vivendi won de finale van de Millstreet Spring Tour voor zesjarigen.

Veulen van Emerald

Een veulen kwam in de veiling. Greg Broderick kocht het hengstveulen Oldtown Isle voor 25.000 euro. Hij is een zoon van Harrie Smolders’ Emerald uit Oldtown Katie die onder Trevor Breen internationaal sprong. Daarnaast werden twee embryo’s geveild. Voor 23.000 euro werd het embryo van Cornet Obolensky uit de Arko III-dochter Abby van Overis Z verkocht. Het andere embryo, ook van Cornet Obolensky, werd voor 14.500 euro afgeslagen. De moeder van dit embryo is het 1,60m-paard Gowran Park (v. OBOS Quality).

Lijst van verkoop resultaten.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Goresbridge

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook