Ga naar hoofdinhoud

Hannover erkent 15 hengsten

In Verden vond gisteren de tweede hengstenkeuring voor jonge hengsten en erkenning van oudere hengsten voor het Hannoveraanse Stamboek plaats. Vijftien hengsten werden aangewezen voor de fokkerij, waaronder de kampioen van de NRW keuring Rock For Me en de in Denemarken en Oldenburg goedgekeurde KWPN-er First Choice.

De kampioen van Westfalen Rock For Me was niet de enige nakomeling van Rock Forever die het groene licht kreeg. Ook de Westfaalse premiehengst Rock Amour uit een Lanciano moeder (wordt stalgenoot van zijn vader op Station Holkenbrink) en een hengst van Ingo Pape uit een Florestan I merrie werden gekeurd.

First Choice werd dit voorjaar goedgekeurd bij het DWB en was een van de beste dressuurhengsten van het verrichtingsonderzoek. Nu is de zoon van Jazz ook in Hannover erkend.

Ook de Holsteiner Quick Fire (v. Quitero) die in 2009 reserve kampioen was en de Westfaalse premie hengst Don Diarado (v. Diarado) kregen erkenning. Don Diarado had al een top verrichting afgelegd in Redefin. De bruine scoorde een 9,08 gemiddeld voor de springonderdelen en de jury gaf hem maar liefst een 9,75 voor de aanleg als springpaard.

Klik hier voor de volledige lijst.

Bron Horses/St.Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook