Ga naar hoofdinhoud

Kassa in Hannover: ruim 2 miljoen voor Vivaldi-zoon, 7 miljoen omzet

Update
Cat.nr 97 (Vivaldi x Dancier) - Foto: Hannoveraner Verband

Tot vandaag toe was het recordbedrag ooit betaald op een hengsten-veiling 1.2 miljoen euro. Dit monster bedrag werd in 2015 voor Revolution (v.Rocky Lee) neergeteld. Tot vandaag toe, want voor de premiehengst cat nr. 97 (Vivaldi x Dancier) werd in Verden 2.010.000 euro betaald door het lastig te overbieden duo Schockemöhle-Helgstrand. Joop van Uytert legde samen met Schockemöhle en Helgstrand 800.000 euro neer voor cat nr. 78 (Lord Leatherdale x Boston). In totaal werd er vandaag voor 50 goedgekeurde hengsten in Verden ruim 6,5 miljoen betaald, daar kwam nog bijna zes ton in de veiling voor niet-goedgekeurde hengsten. 

Paul Schockemöhle en Andres Helgstrand mogen zich de trotse eigenaren noemen van de 1.73 metende vos van de preferente KWPN-hengst Vivaldi, die duidelijk zijn stempel drukte op de Hannoveraanse keuring van dit jaar. Cat.nr 97 (Vivaldi x Dancier) was dé hengst van de veiling, waarin Paul Schockemöhle en Helgstrand Dressage tegen onder andere Kristin Andresen uiteindelijk aan het langste eind trokken. Zij hebben de 2 miljoenhengst, die zich volgend jaar ongetwijfeld tot een merriemagneet zal ontpoppen.  Of ruim twee miljoen euro ooit kan worden terugverdiend met de dekkerij van een hengst is een andere vraag.

Vivaldi-bloed

De andere hengsten met Vivaldi-bloed moesten het met iets minder hoge bedragen doen, maar ook hier werden mooie prijzen betaald. Voor 99.000 euro vond de geprimeerde cat.nr 99 (Vivaldi x Hohenstein) verkocht. Hij blijft voor dat bedrag in Duitsland. Jan Pieter Dalsem verkocht zijn cat.nr 100 (Vivaldi x Sandro Hit, volle broer Le Vivaldi) voor 41.000 euro. Cat.nr 92 (Veneno x Dimaggio)  ging voor 120.000 euro over de toonbank. Er waren nog twee spectaculairdere Veneno’s, maar die werden door hun eigenaren (respectievelijk Helgstrand en Tobias Schult) niet in de veiling gebracht.

Lord Leatherdale-zoon naar Van Uytert, Helgstrand en Schockemöhle

Cat nr.78 (Lord Leatherdale x Boston), een van de spectaculairste hengsten van de veiling, werd voor 800.000 euro eigendom van Joop van Uytert, Andreas Helgstrand en Paul Schockemöhle. “Ik neem veel risico, maar dacht: nu moet het gebeuren”, zegt Joop van Uytert over zijn gezamenlijke aankoop van de zwarte.

Kristin Andresen aan zet

Kristin Andresen, die vrouw die Handsome O (v.Johnson) aankocht, kwam ook weer eens aan zet in Hannover. Ze had met 570.000 euro het winnende bod op de premiehengst cat.nr 56 (Dimaggio x Sir Donnerhall I) en kocht voor 120.000 euro de geprimeerde cat nr. 49 (Dancier x Wolkenstein II) er bij.

Sponsor Werndl betaalt 400.000 euro voor St. Schufro

Voor 400.000 euro werd de sponsor van Jessica von Bredow-Werndl, Beatrice Büchler-Keller, eigenaar van cat.nr 85 (St. Schufro x Hofrat).

Over de ton

Over de 100.000 euro ging ook de dressuurhengst cat.nr 38 (Bon Coeur x Rohdiamant). Hij werd voor 155.000 euro aan Landgestüt Moritzburg verkocht. Landgestüt Celle kocht voor 165.000 euro cat.nr 65 (Franklin x Ehrentanz), voor 110.000 euro wisselde de premiehengst cat.nr 81 (Morricone x Sir Donnerhall I) van eigenaar, precies 100.000 euro betaalden Belgen voor cat.nr 69 (Fürstenball x His Highness).

Kannan levert duurste springhengst

Het was Oranje boven vandaag in de Hannoveraanse veiling. Bij de dressuurhengsten een Vivaldi als topper, bij de springhengsten een Kannan. Voor 150.000 euro werd de geprimeerde cat.nr 23 ( Kannan x Stolzenberg) geveild. 135.000 euro was er voor de geprimeerde cat.nr 15 (Embassy I x Darco).

54.000 euro voor duurste niet goedgekeurde

Bij de niet-goedgekeurde hengsten was de topper met 54.000 euro cat.nr 72 (Le Vivaldi x Rotspon). Niet veel minder (52.000 euro) was er voor cat.nr 52 (Dante Weltino x Stedinger), een hengst waarvan velen zich afvroegen waarom hij niet goedgekeurd werd.

Selectie of verkooppresentatie?

Met een gemiddelde van bijna 140.000 euro voor een goedgekeurde hengst en een omzet van ruim 7 miljoen is het lastig zeggen dat het Hannoveraanse stamboek slecht bezig is. Of er van selectie nog enige sprake is of dat de hengstenkeuring in Hannover verworden is tot één grote verkooppresentatie is een andere vraag. Daarover meer in de komende Paardenkrant.

Alle prijzen

Lees ook:

https://www.horses.nl/fokkerij/hk-hannover-volg-de-keuring-live/

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Kassa in Hannover: ruim 2 miljoen voor Vivaldi-zoon, 7 miljoen omzet

  • Willem

    Die Van Uytert heeft zich mooi voor de kar laten spannen, om vriendjes te blijven met Schockemohle en te worden met Helgstrand!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook