Ga naar hoofdinhoud

104 hengsten naar Hannoveraanse keuring, Nederlandse invloed groot

Vitalis en Isabel Freese - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker
De collectie voor de Hannoveraanse hengstenkeuring, 23 tot en met 25 oktober in Verden, staat online. De Nederlandse invloed is groot bij de dressuurhengsten. Vitalis (v. Vivaldi) heeft zes zonen op de keuring en uit de eerste jaargang van Asgard's Ibiza (v. Desperado) zijn vier zonen geselecteerd. Verder een Ampere, een Don Juan de Hus en een Vivaldi. Bij de springhengsten heeft de VDL Stud een Cornet Obolensky x For Pleasure en zijn zonen van VDL-hengsten Quasimodo van de Molendreef en Zirocco Blue geselecteerd.

Voor de Hannoveraanse keuring 2019 zijn 38 springhengsten en 66 dressuurhengsten geselecteerd. Vitalis, die in 2016 voor het eerst ter dekking kwam bij Paul Schockemöhle (en dus in 2017 zijn eerste grote Duitse jaargang had), heeft zes zonen op de keuring. ‘Good old’ Dancier is vertegenwoordigd door vijf zonen en de KWPN-gefokte Asgards Ibiza heeft uit zijn eerste jaargang vier zonen op de keuring. Verder hebben Benicio, Bon Coeur, Borsalino, Fürstenball, Millennium en Quantensprung elk drie zonen op de keuring.

Twee van Reesink en eentje van Taylor-Parkins

Eugene Reesink heeft twee hengsten op de keuring. Het gaat om cat.nr 80 (Fürst William x Wolkentanz) en cat.nr 92 (Quantensprung x Sandro Hit). A.J. Taylor-Parkins uit Breda heeft cat.nr 90 (Morricone x Fürstenball) in handen.

Springhengsten

Bij de springhengsten heeft de VDL Stud met cat.nr 12 een Cornet Obolensky x For Pleasure op de keuring. Cat.nr 35 (v. Stakkato Gold) is door Henk van Wijlick gefokt uit zijn topmerrie Bodina W (v. Balou du Rouet). Verder zijn er twee nakomelingen van de VDL-hengst Quasimodo van de Molendreef en eentje van Zirocco Blue VDL. De KWPN-goedgekeurde Cornet’s Boy (v. Cornet Obolensky) heeft twee zonen op de keuring en Van Gogh heeft ook een zoon op de keuring. Belgische invloed is er via Cornet Obolensky (2 zonen), Emerald van ’t Ruytershof en Manchester van het Paradijs. Grey Top is met vier zonen topaanvoerder, Perigieux heeft er drie. Uit de eerste grote jaargang van Chacoon Blue, waar met spanning naar wordt uitgekeken, zijn twee zonen geselecteerd.

Bekijk de volledige collectie hier (met foto’s)

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.