Ga naar hoofdinhoud

Drama in Hannover nog niet voorbij

Dr. Werner Schade (r.) met voormalig voorzitter Manfred Schäfer (l.) - Foto: Rick Helmink

Het Hannoveraanse bestuur heeft dr. Werner Schade afgelopen maandag met onmiddellijke ingang ontslagen, maar daarmee is de zaak natuurlijk nog niet afgedaan. Schade, die op 'zijn ontslagvergadering' niet werd gehoord, heeft aangekondigd dat hij het er niet bij laat zitten en zijn buitengewone ontslag juridisch zal aanvechten. 

Om het kruid niet vooraf te verschieten deelde het Hannoveraanse stamboek in een persbericht mee dat er behalve ‘meerdere recent vastgestelde gevallen van plichtsverzuim door Schade’, niets over de reden van het buitengewone ontslag zou worden bekend gemaakt.

Hervormingscommissie benoemd

Dat dr. Werner Schade voortaan niet meer als fokkerijleider en directeur optreedt in Hannover is niet het enige dat in Hannover gaat veranderen. Op de ledenraadsvergadering van dit voorjaar werd er voor een hervorming van het bestuur en de bedrijfsvoering van het stamboek gestemd. De commissie die deze herstructurering gaat vormgeven is inmiddels benoemd. In de commissie zitten Franz Bürmann, Wilhelm Lange, Dr. Hinni Lührs-Behnke, Jürgen Matthis, Klaus Storbeck en Dr. Wolfgang Thiel.

Bron: Horses.nl/Hannoveraner

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook