Ga naar hoofdinhoud

Duurste premiehengst op Hannoveraanse HK raakt dekbrevet kwijt wegens doping

Premiehengst Checkter x Stolzenberg. Foto: Hannoveraner Verband

Nog een dopinggeval op één van de Duitse hengstenkeuringen is aan het licht gekomen. De veilingtopper van de Hannoveraanse hengstenkeuring cat.nr 7 C (Chekter x Stolzenberg ) is wegens een positieve dopingtest vooralsnog geen premiehengst meer en ook zijn goedkeuring is hij kwijt. In december vorig jaar werd de springhengst voor 130.000 euro geveild aan een Amerikaanse springruiter.

De gevonden stof, acepromazine, was tot de jaren ’50 van de vorige eeuw een middel dat toegediend werd aan mensen als antipsychoticum. Daarna werd het vooral bij honden, katten en paarden gebruikt als middel om ze rustig te maken voor transport, dierenarts, hoefsmid en/of scheren.

Attest van dierenarts

De eigenaar van de hengst, Böckmann Pferde GmbH, heeft een getekende verklaring van de dierenarts overlegd waarin staat dat het paard het middel toegediend heeft gekregen voor het scheren.
Het stamboek heeft in een verklaring duidelijk gemaakt dat de hengst wel opnieuw voorgebracht mag gaan worden. Dat gebeurde ook in Holstein met Cooper II (lees hier meer).

Bron: Horses.nl/ Hannoveraner Verband

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook