Ga naar hoofdinhoud

Dynamic Dream levert zoveelste veilingtopper, hengstveulen voor 74.500 euro naar Noorwegen

Dynamic in Black (Dynamic Dream x De Niro). Foto: Hannoveraner Verband

De Westfaler kampioenshengst Dynamic Dream (Dream Boy x Sir Donnerhall I), die zelf voor 1,9 miljoen euro in handen van Andreas Helgstrand kwam, leverde dit jaar al meerdere veilingtoppers (80.000 euro voor Der Hit, 46.000 euro voor Danseur d'Amour en 45.000 euro voor Dynamic Diamond). Daar kwam er op de Verdener Elite-Auktion Online nog eentje bij. Zijn zoon Dynamic in Black (mv. De Niro) werd voor 74.500 euro afgeslagen en verhuist voor dat bedrag naar Noorwegen.

Het één na hoogste geld werd neergelegd voor de door Hubertus Poll gefokte San Salvador (Sir Donnerhall I x Benetton Dream), die voor 35.000 euro werd aangeschaft door een klant uit Oekraïne. Het duurste springveulen (10.000 euro) werd Casino Royal (Conthargos x Graf Top).

55.000 euro voor 2,5-jarige Franklin-zoon

Op de 138e editie van de Elite-Auktion Online werd ook een aantal jonge dressuurhengsten geveild. De 2,5-jarige hengsten werden geselecteerd op de voorselectie voor de Hannoveraanse hengstenkeuring. Al direct vanaf het begin was er veel interesse voor Frankie K (Franklin x San Amour), die voor 55.000 euro naar een stal in de Verenigde Staten vertrekt. Gemiddeld brachten de 24 jonge hengsten 19.646 euro op.

Bron: Horses.nl/Hannoveraner Verband

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook