Ga naar hoofdinhoud

Grande Preis-winnaar Londontime overleden

De bij meerdere Duitse stamboeken goedgekeurde hengst Londontime (Londonderry x Walt Disney I) is overleden. De Hannoveraanse hengst, die eerder dit jaar een stal op Gestüt Rödgen betrok, is op 9 september overleden aan een chronische aandoening die in de laatste periode zo verergerde, dat hij moest worden ingeslapen. Londontime is twintig jaar oud geworden.

De door Christina Hellwege-Tiedemann gefokte Londontime kwam op vierjarige leeftijd na zijn goedkeuring bij het Hannoveraner Verband voor 510.000 euro in handen van Landgestüt Celle. Na zijn deelname aan de Bundeschampionate werd hij door Wolfhard Witte tot met de Lichte Tour uitgebracht.

Londontime dekte tot dit jaar bij Landgestüt Celle en leverde in die periode dertien goedgekeurde zonen en bijna tachtig staatspremie-merries. Begin dit jaar verhuisde de hengst naar Gestüt Rödgen. “We hadden graag nog wat meer tijd gehad met deze geweldige en aangename persoonlijkheid. Nu hebben we hem helaas moeten laten gaan, maar wel met de wetenschap dat hij hier nog een fijne laatste tijd heeft gehad.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook