Ga naar hoofdinhoud

Hannover lijdt verlies van ruim een miljoen in 2022

Foto: Hannoveraner Verband e.V.

Dat het Hannoveraanse stamboek het fokprogramma liberaliseert en de komende hengstenkeuring opent voor niet-Hannoveraans of Rijnlands geregistreerde hengsten werd door het stamboek zelf gepresenteerd als hoofdthema van de ledenraadsvergadering. Die stap kan te maken hebben met de werkelijke zorgen van het stamboek: Hannover leed een flink verlies in 2022. Er werd in Verden 1.004.201,74 euro minder omgezet dan begroot.

Dure investeringen maar vooral teruggelopen omzet op de veilingen zijn de oorzaak van de ontbrekende miljoen op de balans. Wilken Treu, directeur van het stamboek, meldde dat vooral de herfst teleurstellend verliep: op de hengstenkeuring werd een miljoen euro minder omgezet, op de eliteveiling in de herfst ook een miljoen en op de eliteveulenveiling ook een half miljoen.

De ledenraad bleef echter pal achter het bestuur en de directie staan, bijna demonstratief. Tussen 84 en 90% van de ledenraadsleden spraken bij een stemronde hun steun uit voor bestuur en directie.

Bron: Horses.nl/Züchterforum

Eén reactie op “Hannover lijdt verlies van ruim een miljoen in 2022

  • Jan Jonas

    Dit was te verwachten Covid 19 (corona) heeft ook in Duitsland huis gehouden.
    Meer evenementen zullen een negatieve balans laten zien, 2023 zal het jaar ingaan van de werkelijkheid. Voorgaande jaren heeft de overheid bijgespijkerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.