Ga naar hoofdinhoud

Hannover uit fikse kritiek: ‘zulke sprongen willen wij niet’

De fokkerijleider van het Hannoveraanse stamboek, Ulrich Hahne, heeft fikse kritiek geuit op hoe hengsten zijn voorgesteld bij collegastamboeken Oldenburg-International en Westfalen. "We waren verrast door de beelden bij het vrijspringen bij onze collegestamboeken."

“Wij hebben de voorselecties in Vechta en Münster-Handorf gevolgd en maken ons zorgen. Na de goede indruk die we hadden bij onze voorselectie, waren we verrast door wat we daar zagen. In onze keurcommissie zijn we het eens dat we zulke beelden in Verden niet willen volgende week, zowel vanuit welzijns- als selectie-oogpunt.”

Appel aan inzenders

“We doen een appel aan alle inzenders om de hengsten zo te presenteren dat de natuurlijke aanleg te zien is. Hengsten die niet te beoordelen zijn, worden de ring uitgestuurd.”

Bron: Horses.nl

3 reacties op “Hannover uit fikse kritiek: ‘zulke sprongen willen wij niet’

  • H.J. Bouwman

    Gelukkig dat iemand het zegt. Die getrixte hengsten en de meegaande Commissie leden zijn niet meer van deze tijd.

  • Goed initiatief van het stamboek. Hoog tijd kennelijk als dit zo van binnenuit komt. Foute praktijken zijn hèt recept voor publieke weerstand tegen de paardenwereld…

  • Günter Friedrich Büsing

    Hengste die zuviel Respekt zeigen, sollten nach 6 Monaten wieder vorgestellt werden. Dann sind sie reifer und etwas abgeklärter. Ein wirklich gutes Springpferd springt nicht höher als er muss.
    Das Wichterige steckt sowieso zwischen den Ohren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook