Ga naar hoofdinhoud

HK Hannover: Dekbrevet voor 41 dressuur- en 21 springhengsten

Update
Hannoveraner Hengstmarkt - Foto: Rick Helmink
De Hannoveraanse hengstenkeuring leverde vandaag 41 goedgekeurde dressuurhengsten op en 21 springhengsten. Bij de dressuurhengsten werden er tien geprimeerd en bij de springhengsten kregen er vijf een premie van de keurcommissie.

In de laatste springring werden vijf hengsten goedgekeurd, maar werden er geen premies uitegdeeld.

Ring 12: Premiehengst van Cornet’s Boy

In de vierde springring werden vijf hengsten goedgekeurd. Cat.nr 22 (Cornet’s Boy x Polytraum) overtuigde de jury met zijn excellente vermogen en werd premiehengst.

Ring 11: Premiehengst van Grey Top

Met zijn fantastische springvermogen werd cat.nr 18 (Grey Top x Contendro I) goedgekeurd en geprimeerd door de keurcommissie. In totaal werden er in de derde springring drie hengsten goedgekeurd.

 

Ring 10: Premiehengst van Diamant de Semilly en Cornet van VDL goedgekeurd

Uit de tweede springring werden drie hengsten goedgekeurd, waarvan cat.nr. 14 (Diamant de Semilly x Sandro) een premie kreeg. De andere twee goedgekeurde hengsten waren zonen van Cornet Obolensky, waarvan cat.nr. 11 aan moederskant van Diamant de Semilly afstamt. De VDL Stud kreeg met cat.nr 12 een Cornet Obolensky x For Pleasure  goedgekeurd.

 

Ring 9: Premiehengsten van Calido en Chacoon Blue

Uit de eerste springring werden vijf hengsten goedgekeurd. Premies waren er voor cat.nr 3 (Calido x Silvio I) en cat.nr 6 (Chacoon Blue x Spartacus).

Ring 8: Vitalis zorgt voor vuurwerk

De Hannoveraanse hengstenkeuring 2019 heeft 41 goedgekeurde dressuurhengsten opgeleverd, daarvan werden er tien geprimeerd. Vitalis, die in 2016 voor het eerst ter dekking kwam bij Paul Schockemöhle (en dus in 2017 zijn eerste grote Duitse jaargang had), had zes zonen op de keuring en maakte indruk met zijn jaargang. Van deze zes werden er vijf goedgekeurd (eentje voorlopig niet vanwege nog niet volledig ingedaalde testikels), dus eigenlijk een 100 procent score. Van de vijf Vitalissen kregen er twee een premie: de uit de Hannoveraanse kampioene Black Baccara (v. Bon Bravour) gefokte cat.nr 98 (die door de eigenaar in eerste instantie niet in de veiling werd aangeboden, maar nu toch wel) en de niet te koop staande cat.nr 100 (Vitalis x Floriscount). In de laatste ring was  ook nog een dekbrevet voor een zoon van Vitalis’ vader Vivaldi.

Cat.nr 98

Cat.nr 100

Ring 7: Premie voor Quantensprung van Reesink

De stand na zeven ringen staat op acht premiehengsten en 36 goedgekeurde hengsten. In de zevende ring werden twee hengsten geprimeerd, waaronder een Nederlandse inzending. Cat.nr 92 (Quantensprung x Sandro Hit) is van Eugene Reesink. Verder werd een zoon van een Trakehner hengst geprimeerd: cat.nr 94 (Schwarzgold x Don Frederico). Er was ook een dekbrevet voor cat.nr 90 (Morricone x Fürstenball) van A.J. Taylor-Parkins uit Breda. Nog twee zonen van Quantensprung, een Sezuan en een Vilancio werden goedgekeurd in deze ring. Zeven hengsten dus.


Cat.nr 92 (v. Quantensprung) van Eugene Reesink

94 v. Schwarzgold

Ring 6: Premies voor zonen van Fürstenball en Londontime

In de zesde ring was er groen licht voor twee zonen van Fürstenball. Cat.nr 82 (Fürstenball x Weltmeyer) werd geprimeerd. Ook was er een premie voor cat.nr 84 (Londontime x De Niro). Verder dekbrevetten voor zonen van Fürst Romancier, Fürst William en twee Millenniums. Cat.nr 80 (Fürst William x Wolkentanz) van Eugene Reesink werd niet goedgekeurd.

Ring 5: Applaus voor For Romance II-zoon

In de vijfde ring werden vier hengsten goedgekeurd, zonen van For Romance I, For Romance II (2) en Foundation. Applaus was er voor cat.nr 73 (For Romance II x Davignon), die door de hengstenkeuringscommissie werd geprimeerd.

Ring 4: drie goedgekeurde hengsten

Geen premies in ring vier, wel drie goedgekeurde hengsten. Het gaat om zonen van Don Nobless, Escolar en Blue Hors Farrell.

Ring 3: Publieksfavoriet van Cadeau Noir geprimeerd

Met zijn presentatie buiten op de driehoeksbaan en aan de longeerlijn ontpopte cat.nr 54 (Cadeau Noir x Licosto) zich gisteren al als publieksfavoriet. Vandaag maakte de hengst van de voorzitter van het Hannoveraanse stamboek Hans-Henning von der Decken ook een goede indruk bij het vrijbewegen. Voor hem was er een premie. Verder goedgekeurd in de derde ring:  drie zonen van Dancier, een Danone I en een De Niro.

Ring 2: Premiehengst van Bon Coeur

Uit de tweede ring zijn vier hengsten goedgekeurd. Een premie was er voor cat.nr 48 (Bon Coeur x Licosto). Verder goedkeuring voor nog een Benicio, een tweede Bon Coeur en een Borsalino.

Ring 1: Premiehengst van Benico en drie keer Ibiza

In de eerste ring werden drie (van vier) zonen van Ibiza goedgekeurd, was er een premie voor cat.nr 44 (Benicio x Lauries Crusador xx) en een dekbrevet voor een tweede Benicio.

Indrukken eerste dag

Een van de vier Ibiza’s, cat.nr 40 (Ibiza x Diamond Hit):

Cat.nr 54 Cadeau Noir x Licosto

Cat.nr 90 Morricone x Fürstenball van de in Breda woonachtige A.J. Taylor-Parkins

Cat.nr 94 Schwarzgold x Don Frederico

Cat.nr 95 Sezuan x San Remo

Cat.nr 100 Vitalis x Floriscount

Nederlandse invloed

De Nederlandse invloed is groot bij de dressuurhengsten. Vitalis (v. Vivaldi) heeft zes zonen op de keuring en uit de eerste jaargang van Asgard’s Ibiza (v. Desperado) zijn vier zonen geselecteerd. Verder een Ampere, een Don Juan de Hus en een Vivaldi. Bij de springhengsten heeft de VDL Stud een Cornet Obolensky x For Pleasure en zijn zonen van VDL-hengsten Quasimodo van de Molendreef en Zirocco Blue geselecteerd.

Voor de Hannoveraanse keuring 2019 zijn 38 springhengsten en 66 dressuurhengsten geselecteerd. Vitalis, die in 2016 voor het eerst ter dekking kwam bij Paul Schockemöhle (en dus in 2017 zijn eerste grote Duitse jaargang had), heeft zes zonen op de keuring. ‘Good old’ Dancier is vertegenwoordigd door vijf zonen en de KWPN-gefokte Asgards Ibiza heeft uit zijn eerste jaargang vier zonen op de keuring. Verder hebben Benicio, Bon Coeur, Borsalino, Fürstenball, Millennium en Quantensprung elk drie zonen op de keuring.

Twee van Reesink en eentje van Taylor-Parkins

Eugene Reesink heeft twee hengsten op de keuring. Het gaat om cat.nr 80 (Fürst William x Wolkentanz) en cat.nr 92 (Quantensprung x Sandro Hit). A.J. Taylor-Parkins uit Breda heeft cat.nr 90 (Morricone x Fürstenball) in handen.

Springhengsten

Bij de springhengsten heeft de VDL Stud met cat.nr 12 een Cornet Obolensky x For Pleasure op de keuring. Cat.nr 35 (v. Stakkato Gold) is door Henk van Wijlick gefokt uit zijn topmerrie Bodina W (v. Balou du Rouet). Verder zijn er twee nakomelingen van de VDL-hengst Quasimodo van de Molendreef en eentje van Zirocco Blue VDL. De KWPN-goedgekeurde Cornet’s Boy (v. Cornet Obolensky) heeft twee zonen op de keuring en Van Gogh heeft ook een zoon op de keuring. Belgische invloed is er via Cornet Obolensky (2 zonen), Emerald van ’t Ruytershof en Manchester van het Paradijs. Grey Top is met vier zonen topaanvoerder, Perigieux heeft er drie. Uit de eerste grote jaargang van Chacoon Blue, waar met spanning naar wordt uitgekeken, zijn twee zonen geselecteerd.

Handige links

Livestream
Collectie met uitslagen
Collectie op HorseTelex

Programma

Donderdag 24 oktober
9.00 uur     Driehoeksbaan
15.00 uur    Longeren

Vrijdag, 25 oktober
8.00 uur    Vrijbewegen dressuurhengsten (en aansluitend keuring)
14.00 uur   Vrijspringen springhengsten (en aansluitend keuring)

Zaterdaag, 26 oktober
10.00 uur Showprogramma (met onder andere Hannoveraanse hengst van het Jaar en presentatie premiehengsten

14.00 uur    Veiling (beginnend met de premiehengsten)

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.