Ga naar hoofdinhoud

Lienen-merries Flora en Starena ook vooraan in Hannover

Flora (Fürst Belissaro x Don Crusador) - Foto: Equitaris.de/Wegener
De twee Hannoveraanse merries die op het Duitse merriekampioenschap in Lienen bovenaan werden geplaatst, werden gisteren op de Hannoveraanse elitekeuring, de Herwart von der Decken-Schau, ook als kampioenes naar voren gehaald. Bij de dressuurmerries gaat het om Flora (Fürst Bellisaro x Don Crusador) en bij de springmerries om Starena (Stalypso x Acord II).

Starena stond aan kop van 21 merries die voor de Hannoveraanse elitekeuring werden geselecteerd. “Het prototype van het moderne springpaard”, zei springruiter Markus Beerbaum, die als gastjurylid optrad, over de bruine merrie. In de kampioensring versloeg ze Picarda (Perigueux x Contendro).

Starena (Stalypso x Acord II) – Foto: Equitaris.de/Wegener

‘Bij deze merrie klopt alles’

Bij de dressuurmerries maakte Matthias-Alexander Rath deel uit van de jury. Hij was weg van Flora: “Bij deze merrie klopt alles.” Reservekampioene werd hier Bon Bon (Bon Coeur x St Moritz).

Beautiful Lady II en haar twee dochters winnen familiekampioenschap

In Hannover wordt er ook altijd nog een familiekampioenschap georganiseerd. De familietitel ging naar Beautiful Lady II (Benneton Dream x Royal Highness) met haar twee dochters van Dimaggio, Diamond Lady I en II.

Volledige uitslag

Kampioensmerrie dressuur Flora (v. Fürst Belissaro)

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook