Ga naar hoofdinhoud

Rechter stelt schikking voor in zaak Schade vs. Hannover

Dr. Werner Schade (r.) met voormalig voorzitter Manfred Schäfer (l.) - Foto: Rick Helmink

De Hannoveraanse kassa rinkelde vorig weekend flink op de keuring, maar het kan maar zo zijn dat er binnenkort een behoorlijk bedrag uit de Hannoveraanse kas moet worden gehaald. Een gouden handdruk van het Hannoveraanse stamboek aan de ontslagen fokkerijleider dr. Werner Schade, stelde de rechtbank deze week voor in de zaak tussen Hannover en haar ex-werknemer.

Volgens de rechtbank wordt het tijd dat er een einde komt aan het arbeidsrechtelijke geschil tussen de onstslagen fokkerijleider dr. Werner Schade.

Rechter Dr. Rinck ziet Schades handelen enerzijds niet als dusdanig ernstig dat een ontslag op staande voet gerechtvaardigd was. Aan de andere kant, meent Rinck, dat het vervalsen van een handtekening van de voorzitter van het stamboek een behoorlijke vorm van plichtsverzuim is.

Schikkingsvoorstel: 145.000 euro plus doorbetaling 2019

Schade had onder andere 190.000 euro aan ontslagvergoeding geëist. De rechter stelde een bedrag voor van 145.000 euro, achterstallig loon van mei tot en met december 2019 plus de juridische kosten.

Als Schade en het Hannoveraanse stamboek daarmee akkoord gaan, kunnen ze in de komende dagen besluiten. Als dat het geval is zijn Schade en Hannover van elkaar verlost.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook