Ga naar hoofdinhoud

Uitlatingen op Facebook kosten Hans Richelshagen zijn lidmaatschap in Hannover

Foto: Lonneke Ruesink
Hans Richelshagen, voormalig hippisch journalist, maakt niet langer deel uit van het Hannoveraner Verband. Op de vergadering van donderdagavond werd zijn lidmaatschap ingetrokken. Richelshagen belasterde meerdere bestuursleden op zijn Facebook-pagina. Daarnaast treedt Theo Leuchten, fokkerijchef bij de FN, af.

Richelshagen plaatste vrijwel dagelijks schadelijke en lasterlijke berichten over het verband en voorzitter Dr. Werner Schade. Daarnaast maakte hij vertrouwelijk zaken van het bestuur openbaar bekend.

Aftreden Theo Leuchten

Al vroeg op de avond maakte Theo Leuchten zijn aftreden bekend. Hij was eerder voorzitter van het Rheinische Pferdestammbüch, dat inmiddels is gefuseerd met Hannover. “Het was een interessante taak om deze twee bij elkaar te krijgen. Ik denk dat we het goed hebben gedaan”, vertelde Leuchten.

In opspraak

Door moeilijkheden bij de terugkoop van een veilingpaard kwam Leuchten ter sprake op Facebook. Hij kocht het paard voor een hogere prijs terug dan contractueel was toegestaan. Niettemin besloot het bestuur dat hij deze kosten niet zelf hoefde te vergoeden.

Bron: St. Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.