Ga naar hoofdinhoud

Valensky, Starrico en Karajan winnen Hannoveraanse springkampioenschappen

Starrico (v. Stolzenberg) - Foto: Hannoveraner Verband e.V.

De dressuurpaarden streden afgelopen weekend om de Hannoveraanse titels en gisteren was het de beurt aan de springpaarden in Verden. Op de Verdener Championate, officieus de Hannoveraanse springkampioenschappen van dit jaar, wonnen Valensky (v. Valentino), Starrico (v. Stolzenberg) en Karajan (v. Kannan).

Bij de vierjarigen won de Celler staatshengst Valensky (Valentino x Cornet Obolensky) met een 8,7 gemiddeld onder Sven Rudolph. Hij liet daarmee Otto de la Roche (Orlando x Check In) en Dracarys (Diacontinus x Quebec) achter zich, zij kregen respectievelijk een 8,6 en een 8,5.

‘Staatsruin’ Starrico

Bij de vijfjarigen won een Celler-paard: onder Tobias Meyer sprong de ruin Starrico (Stolzenberg x Carrico) naar een 9. Tweede met een 8,7 werd hier Valencio B (Van Gogh x Vulkano) en derde met een 8,6 Campino MR (Colestus x Clinton).

9,2 voor Karajan

De Westfaalse kampioenshengst Karajan (Kannan x Verdi) zette de hoogste dagscore neer. De spraakmakende hengst die op de keuring voor 620.000 euro in handen kwam van Klosterhof Medingen en Gestüt Fohlenhof scoorde onder Christian Temme een 9,2. Stuntman (Stakkato x Clinton) werd met een 8,7 tweede en Sterling AG (Stakkato x Calypso II) met een 8,5 derde.

Alle uitslagen

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook