Ga naar hoofdinhoud

Hannoveraanse baas dr. Schade raakt deel van functie kwijt

dr Werner Schade - Foto: Rick Helmink
Er komt bij het Hannoveraner Verband een eind aan de dubbelfunctie van directeur en fokkerijleider. Dr. Werner Schade zal één van beide functies binnenkort neerleggen. Dit is gisteren op de ledenraadsvergadering van het Hannoveraner Verband in meerderheid besloten.

Daarmee krijgt Schade de zwarte piet van de zogenaamde ‘Iran-deal’ toegeschoven. Jaren geleden ging Schade akkoord met de verkoop van paarden, via Hannoveraanse veilingen, aan een Iraanse zakenman die conform overeenkomst slechts de helft van de prijs aanbetaalde. De andere helft – 170.000 euro – is nooit overgemaakt.

Hoofdpijndossier

De Iran-deal en de communicatie over dit hoofdpijndossier hebben intern veel beroering veroorzaakt. Al ruim een half jaar wordt dr. Schade op Facebook enorm bekritiseerd door de Hannoveraanse fokker Hans Richelshagen. Gisteren kwamen zo’n 300 leden van het stamboek in het Forum van de Niedersachsenhalle in Verden bijeen om het conflict, dat ook het hoofdbestuur verdeeld houdt, te bespreken.

Conflict in bestuur

Het conflict spitst zich toe op de vraag wie waarvan op de hoogte was. En dus aanspreekbaar op het enorme echec van de Iran-deal, waarbij het Hannoveraanse stamboek moet instaan voor de verliezen die hun leden op de verkoop van de paarden leden. Vice-voorzitter Hartmut Wilking hield lange tijd vol van niets te hebben geweten, wat hem op een openbare confrontatie met voorzitter Hans Henning von der Decken kwam te staan. Wilking moest toegeven dat hem wel degelijk inzage was verschaft, maar dat hij hiervan geen gebruik had gemaakt.

Boeten

Feit is dat dr. Werner Schade nu voor de Iran-deal moet boeten. Er werd niet bekend gemaakt welk deel van zijn dubbelfunctie hij moet neerleggen.

Het Hannoveraner Verband trekt lering uit het Iraanse fiasco. Het hoofdbestuur wordt verkleind en er komt een Raad van Toezicht die het functioneren van het bestuur beoordeelt. De verkoopactiviteiten van het (commercieel zeer succesvolle) Hannoveraner Verband worden ondergebracht in een ‘Vermarktungs GMBH’, een aparte besloten vennootschap.

Bron: Horses.nl/st-georg.de

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.