Ga naar hoofdinhoud

Hannoveraanse hengst Riccione overleden

Riccione, hier onder Emma Hindle. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op 21-jarige leeftijd is Riccione (Regazzoni x Aragno) overleden. De bij meerdere stamboeken goedgekeurde Hannoveraanse hengst liep gisteren een breuk in zijn bekken op. Voor zijn eigenaren Hans en Sandra Grunder zat er niks anders op dan de hengst te laten inslapen.

“We zijn erg verdrietig en we zullen deze jongen, die tot zijn laatste uur topfit was, nooit vergeten. Hij heeft onze fokkerij in Zwitserland en over de grens beroemd gemaakt,” aldus eigenaar Sandra Gunder na het overlijden van Riccione, die het levenslicht zag bij Heinrich Ehlers in Freiburg, Duitsland.

Hoogste dressuurscore

Riccione werd op de Hannoveraanse keuring van 1998 goedgekeurd en liep in 2011 de verrichtingstest in Neustadt-Dosse. Daar scoorde Riccione de hoogste dressuurpunten werd eindigde overall als reservekampioen.

Sportcarrière

De hengst werd onder andere gereden door Emma Hindle, die hem in de internationale sport uitbracht. Nadat Riccione naar Zwitserland vertrok, reed Melanie Hofmann hem en later werd hij bij de jeugd, waaronder het op EK in Kronberg van 2010, uitgebracht door Simona Aeberhard.

Nakomelingen

Riccione bracht negentien goedgekeurde zonen, ruim dertig staatspremiemerries en meerdere Grand Prix-paarden zoals Ronan en Richfield.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/GrunderHorses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook