Ga naar hoofdinhoud

Hannoveraner kampioenen gehuldigd in Verden

Labbadio (v. Lissaro-Dancier) Foto Equitaris/Grömping
Terwijl in Ermelo de Hannoveraanse hengst D'Avie wereldkampioen bij de zesjarige dressuurpaarden werd, kwamen in Verden zijn mogelijke opvolgers in de baan voor de zadelkeuringen van het Hannoveraner Verband. De reservekampioen van de Herwart von der Decken-Schau Feingefühl (Fürstenball x Farewell III) werd met 9,10 kampioen onder het zadel bij de driejarige merries en ruinen. Ze was de enige van de verschillende finales die boven de 9 uitkwam.

De kampioene bij de driejarige merries en ruinen Feingefühl liep onder Sandra Kötter naar een eindtotaal van 9,10. De merrie kreeg voor de draf het laagste cijfer, 8,5, voor de galop scoorde ze een 9 en voor de stap een 9,5. Op woensdag was de dochter van Fürstenball al reservekampioen aan de hand geworden op de keuring in Verden.

Feingefühl (Fürstenball x Farewell III) Foto Equitaris/Grömping

Vierjarige merries en ruinen

De zwarte merrie Diamond Lady was de beste bij de vierjarige merries en ruinen. David Taylor presenteerde de Dimaggio x Benetton Dream-dochter en werd door de juryleden beoordeeld met een 8,5. Het hoogste cijfer was een 9,5 voor de stap.

Diamond Lady (Dimaggio x Benetton Dream) Foto Equitaris/Grömping

Driejarige hengsten

Bij de driejarige hengsten kwam Despacito (Don Nobless x Sandro Hit) op kop met een score van 8,8. De zwarte hengst kreeg voor de draf en galop een 9. De goedgekeurde Dancier Gold (v. Dancier) werd derde. De hengst was één van de tien paarden die op de veiling van de hengstenkeuring voor meer dan een ton werd verkocht.

Vierjarige hengsten

Ook de vierjarige hengst Labbadio (v. Lissaro) werd met een 8,8 kampioen. De hengst van de staatsstoeterij Celle scoorde negens voor de draf en galop, maar ook voor africhting en exterieur. Tweede werd de premiehengst  Quattroporte (v. Quantensprung) met 8,50.

Vijf- en zesjarigen

De Hannoveraanse kampioenschappen voor de vijf- en zesjarige dressuurpaarden gingen naar respectievelijk Farewell’s Fritz (v. Farewell III-Sir Donnerhall) onder Carola Koppelmann en Best Friends (v. Bordeaux-Don Primero) met Lena Stegemann in het zadel. Farewell’s Fritz overtuigde in de draf (9) en liep een 8,5 bij elkaar. Het fokproduct van Eva en Ulf Möller, Best Friends, kreeg een totaal score van 8,2 met een 9 voor de stap.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Equitaris

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook