HBC Stal veilt vrijwel gehele springgerichte merriestapel - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

HBC Stal veilt vrijwel gehele springgerichte merriestapel

Springen
Foto: Lonneke Ruesink
De HBC Stal uit Boijl verkoopt vrijwel de gehele springgerichte merriestapel in een veiling. Het gaat om 22 drachtige merries, vijf driejarigen, zeven tweejarigen en zeven jaarlingen. De veilingdatum is zaterdag 30 maart.

“De heer Schep gaat het wat rustiger aan doen”, verklaart Edith van de Water van HBC Stal. De tuigpaardentak van de HBC Stal is de afgelopen jaren al afgebouwd en de HBC Stal-hengsten worden grotendeels verhuurd. “Het veilen van de merries is een volgende stap.”

“Alle merries zijn hengstenmoederwaardig, predikaatrijk en komen uit diepe fokstammen. Hoog in het vaandel staat de gezondheid. Bijna alle paarden zijn PROK-gekeurd en PROK-waardig”, meldt de HBC Stal. In de veiling komen bijvoorbeeld moeders van dit jaar in de keuring aangewezen springhengsten en merries die zelf internationaal hebben gesprongen. Begin maart komt er uitgebreide film- en achtergrondinformatie van de veilingpaarden op de websites van de HBC Stal en het KWPN. Op de veilingdag zelf en de bezichtigingsdagen ervoor is een catalogus beschikbaar.

Bezichtigingsmiddagen per individueel paard zijn voorafgaand aan de veiling op dinsdag 26 maart, woensdag 27 maart en donderdag 28 maart. Op de veilingsdag op 30 maart is om 11.00 uur de individuele presentatie, en om 14.00 uur de veiling op de HBC Stal in Boijl.

Bron: Horses / HBC Stal

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “HBC Stal veilt vrijwel gehele springgerichte merriestapel

  • A,H,M, VAN BERKEL.

    Geachte, graag wil ik u een bezoek brengen voor u veiling,Heb wel intressen.in een goeden stam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook