Ga naar hoofdinhoud

HC Ermelo: Hermès wint klasse Z/ZZ-Licht, Geniaal maakt indruk

Dinja van Liere met Geniaal. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Net als de klasse M dressuur kende de klasse Z/ZZ-Licht op de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur in Ermelo dezelfde winnaar als de vorige wedstrijd. Hermès (Easy Game x Flemmingh) liep onder Dinja van Liere naar 84 punten, genoeg om stalgenoot Geniaal (Vivaldi x Biotop) achter zich te houden, eveneens voorgesteld door Van Liere.

De donkerbruine Hermès begon zijn proef niet optimaal: in het eerste gedeelte van de proef had hij iets smakelijker mogen ogen in de aanleuning. Dat werd gaandeweg de proef vorderde beter en werd uiteindelijk beoordeeld met 8,5-en voor de draf, galop, harmonie en het totaalbeeld. De hengst liet een zeer goede stap zien, maar kreeg hiervoor niet hoger dan een acht.

Revelatie

De ZZ-Licht-proef van Geniaal vormde een revelatie. De hengst heeft zich goed ontwikkeld en ging gedurende de proef mooi gedragen en opwaarts door de ring. De Vivaldi-zoon liep de proef met veel gemak door, wat goed terug te zien was in de keurig uitgevoerde pirouette’s, contragalop en vliegende wissels. Het hoogste cijfer, een 8,5, ontving hij voor de draf, waarin Geniaal een mooi silhouet liet zien.

Veel power

De top drie werd compleet gemaakt door Glock’s Trafalgar (Totilas x Lord Loxley). Riccardo Sanavio stelde de hengst met veel allure voor: het beeld was opwaarts, harmonieus en met veel power. De draf werd terecht beoordeeld met een negen, maar de beperkte stap zorgde ervoor dat het totaalaantal werd teruggebracht naar 79 punten. Hennessy (De Niro x Jazz) en Hitmaker (Wynton x Cabochon) volgden respectievelijk op plaats vier en vijf.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook