Ga naar hoofdinhoud

Heartbreaker domineert KWPN-lijst fokwaarde springen

In het nieuwe fokwaarde-overzicht van de KWPN-springhengsten prijkt de naam van Heartbreaker (v. Nimmerdor) fier bovenaan. Met een score van 181 en een betrouwbaarheid van 96% staat hij ruim op kop. Op de tweede plaats volgt zijn nakomeling Padinus met een score van 160 punten met een betrouwbaarheid van 91%.

De derde plek is weggelegd voor Oklund (v. Holland) met 152 (90%). Op de vierde plaats is Ustinov (v. Libero H) te vinden met 150 (90%). Met 149 (94%) volgt Cantos (v. Contender) op plaats vijf. 149 punten waren er ook voor Hors La Loi II (v. Papillon Rouge) en Berlin (v. Cassini), maar zij scoren met 91% iets lager op betrouwbaarheid.

Bernini (v. Vigo d’Arsouilles) is met een fokwaarde van 171 (59%) de meest opvallende naam in de lijst van hengsten met nakomelingen op keuringen/testen en minder dan 10 nakomelingen. Hoge fokwaardes zijn er ook voor Baltic VDL (v. Quaprice Z) met 166 (73%) en Arezzo VDL (v. Chin Chin) met 165 (77%).

In de lijst op basis van afstamming en eigen prestatie valt vooral Cidane (v. Heartbreaker) op met 165 (61%). Ook Fabriano VDL (v. Casall) springt eruit met 159 (52%).

Bron: Horses / In De Strengen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.