Ga naar hoofdinhoud

Heartbreaker domineert KWPN-lijst fokwaarde springen

In het nieuwe fokwaarde-overzicht van de KWPN-springhengsten prijkt de naam van Heartbreaker (v. Nimmerdor) fier bovenaan. Met een score van 181 en een betrouwbaarheid van 96% staat hij ruim op kop. Op de tweede plaats volgt zijn nakomeling Padinus met een score van 160 punten met een betrouwbaarheid van 91%.

De derde plek is weggelegd voor Oklund (v. Holland) met 152 (90%). Op de vierde plaats is Ustinov (v. Libero H) te vinden met 150 (90%). Met 149 (94%) volgt Cantos (v. Contender) op plaats vijf. 149 punten waren er ook voor Hors La Loi II (v. Papillon Rouge) en Berlin (v. Cassini), maar zij scoren met 91% iets lager op betrouwbaarheid.

Bernini (v. Vigo d’Arsouilles) is met een fokwaarde van 171 (59%) de meest opvallende naam in de lijst van hengsten met nakomelingen op keuringen/testen en minder dan 10 nakomelingen. Hoge fokwaardes zijn er ook voor Baltic VDL (v. Quaprice Z) met 166 (73%) en Arezzo VDL (v. Chin Chin) met 165 (77%).

In de lijst op basis van afstamming en eigen prestatie valt vooral Cidane (v. Heartbreaker) op met 165 (61%). Ook Fabriano VDL (v. Casall) springt eruit met 159 (52%).

Bron: Horses / In De Strengen

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook