Ga naar hoofdinhoud

Helgstrand-hengsten Botticelli en Springbank II drager van WFFS-gen

Atterupgaards Botticelli, hier met Selina Solberg VittinghusFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Andreas Helgstrand heeft vandaag bekend gemaakt dat twee van zijn hengsten drager zijn van het WFFS-gen. Het betreft Atterupgaards Botticelli (Benneton Dream FRH x Caprimond) en Springbank II VH (Skovens Rafael x De Niro).

Daarnaast heeft Helgstrand de testresultaten van Franklin, Grand Galaxy Win, Revolution, D’avie, Janeiro Platinum, Quaterhit, For Emotion, Tørveslettens Sylvester, Knock Out, Ferrari, Kadans, Straight Horse Sir Romance en Got It bekend gemaakt. Deze hengsten zijn vrij van het gen dat dode of niet-levensvatbare veulens tot gevolg kan hebben.

Helgstrand adviseert fokkers hun merries te laten testen op WFFS en indien de merrie drager is van het gen geen hengst te gebruiken die eveneens drager is.

Overige Helgstrand-hengsten

De Helgstrand-hengsten Don Deluxe, Ferdades, For Sure, Jovian, Kaliber L, Kremlin MD, So Unique, Suarez, Valverde en Vincent Maranello komen in de uitslag niet voor.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/HelgstrandDressage

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook