Helgstrand: ‘Dit is leuker dan proefjes rijden met een oud stijf Grand Prix-paard’ Exclusief

Ferrari met Andreas Helgstrand Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Tien paarden uit de stallen van Andreas Helgstrand werden geselecteerd voor de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden, acht haalden de finale, drie een medaille. Er was goud voor Fiontini (die weliswaar vorig jaar al verkocht werd, maar nog wel bij Helgstrand Dressage wordt getraind) met Severo Jurado Lopez, zilver voor Ferrari met Andreas zelf in het zadel en brons voor  Quel Filou (na enig rekengedoe, dat Helgstrand zelf overigens rechtzette) opnieuw met Severo. Zijn dit ondertussen de Helgstrand kampioenschappen? Paardenkrant-Horses.nl-hoofdredacteur Dirk Willem Rosie vroeg het Andreas zelf. 

Andreas vertelt in een interview voor de camera van ClipmyHorse.tv: “Als we hier niet goed mee zouden doen zou er toch iets mis zijn, dit is ons werk. Jonge talentvolle dressuurpaarden vinden, trainen en verkopen. Daarbij vind ik dit ook veel leuker dan een oud stijf Grand Prix-paard voor de zoveelste keer door een proefje sturen.”

Lees binnenkort in Paardenkrant-Horses.nl Magazine een groot interview met Andreas Helgstrand over het succes van Helgstrand Dressage. Voor nog geen 4 euro per maand kunt u zich abonneren op Paardenkrant-Horses.nl Magazine. Klik hier voor alle abonnementen. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ClipmyHorse.tv

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Helgstrand: ‘Dit is leuker dan proefjes rijden met een oud stijf Grand Prix-paard’
  1. 1

    Jammer van die enorm aangesnoerde neusriem, onbegrijpelijk dat daar niet beter op wordt gelet.