Ga naar hoofdinhoud

Hello D’Ottie en Finerta Drentse kampioenen

Hello D'Ottie (Jazz x Sandro Hit). Foto: Jacquelien van Tartwijk

Op de CK van Drenthe vandaag op de zonnige terreinen van CH de Wolden werd in de dressuurrichting de beste driejarige Hello D’Ottie (Jazz x Sandro Hit) van Tineke Huizing een waardige kampioene in de dressuurrichting. In de springrichting ging het kampioenslint naar de elegante vijfarige Finerta (Up to Date x Libero H) van Henk Noordhof.

De sterk gebouwde Hello D’Ottie viel op met veel kracht vanuit het achterbeen en tact in draf. Zij mag naar de NMK samen met haar stalgenote, een veel minder ontwikkelde, jeugdige merrie met wat weinig diepte maar die met heel veel techniek en charme beweegt.

Hello D’Ottie won de strijd om het dagkampioenschap van de beste vier tot en met zevenjarige, de elegante Fascination Win T (Ampère x Jazz), een halfzus van de hengst Grand Galaxy Win (v. Apache). Verder kreeg de kapitale keurmerrie Finosa (Ampère x Quattro) van J. Vincourt en K. Aasman een NMK-uitnodiging. Van de zes veulens in de finale mogen er vijf naar de NMK en die groep werd aangevoerd door de hoogbenige goed gemodelleerde Kato (Ferdinand x Houston) van E. Bekedam die met veel houding en schakelvermogen door de baan walste.

Uit de springrichting mogen twee driejarigen naar de NMK. Aan kop kwam de langgelijnde typische Cantos-dochter Hilton Lady (mv. Pacific) van R.J. Offereins die in het Friese Appelscha woont. Derhalve mocht de als tweede geplaatste degelijke schimmel Haigrada (Warrant x Mr Blue) mee doen in de strijd om de Drentse dagtitel. Die ging dus naar de rijtypisiche vos Finerta, een halfzus van de Grand Prix springhengst Tornesch (v. Lux).

Bron: Horses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook