Ga naar hoofdinhoud

8,8 voor Reesinks King Pleasure in sporttest

King's Pleasure (Dark Pleasure x Johnson) met Femke de Laat - Foto: Equitaris.de/Wegener
De vierjarige Fürst Samarant (For Romance I x Fürst Nymphenburg) en de vijfjarige Westfaalse veeldekker Zoom (Blue Hors Zack x Blue Hors Don Schufro) kwamen vandaag als toppers uit de bus in de laatste sporttest van dit voorjaar. Fürst Samarant won met een 8,86 en Zoom kwam gemiddeld uit op een 8,32. De op één na hoogste score bij de vierjarigen was voor de door Wout Plaisier gefokte King's Pleasure (Dark Pleasure x Johnson) van Eugène Reesink, hij kreeg een 8,8.

De sporttest in Münster-Handorf was opnieuw een soort openbare clinic jonge paarden rijden, -voorstellen en -beoordelen. Met live-aanwijzingen door de microfoon van de trainer kreeg de testruiter elk paard bijna beter aan het lopen dan de eigen ruiter en werd er specifiek gewerkt aan de zwakke punten (die dan voor de fokker ook klink en klaar zijn). Tien vierjarigen en zes vijfjarigen liepen mee in de test, bij de vierjarigen werden er twee teruggetrokken: de voor 200.000 euro in Vechta geveilde Vivat Rex (v. Vivaldi) en Bel Amour (v. Belantis), die gisteren bij de presentatie onder de eigen ruiter niet gespaard werden door de jury. Vandaag werden de hengsten teruggetrokken door hun eigenaren. Van de veertien hengsten die overbleven zakte er eentje: Morricone II (v. Millennium) met een 7,31. Twee hengsten slaagden met de hakken over de sloot: de vierjarige Rock Deluxe (v. Rock for Me) en de vijfjarige Crimetime GT (v. Chambretto) met respectievelijk een 7,57 en een 7,51.

Fürst Samarant

De vierjarige Fürst Samarant verliet als premiehengst de Westfaalse keuring en slaagde vorig jaar met een 8,58 gemiddeld op de dressuuronderdelen voor zijn 14-dagentest. De voor 400.000 euro geveilde hengst kreeg nu 9 voor de stap, een 8,4 voor de draf, een 9 voor de galop, een 9 voor de rittigkeit en een 8,8 voor de totaalindruk. Daarmee kwam hij gemiddeld op een 8,86.

King’s Pleasure

De op een thuiskeuring door het Oldenburger Verband goedgekeurde King’s Pleasure (Dark Pleasure x Johnson) deed daar niet veel voor onder met een 8,8 gemiddeld. De Nederlandse inzending kreeg een 8,3 voor de stap, een 9 voor de draf, een 9,3 voor de galop, een 8,8 voor de rittigkeit en een 8,8 voor de totaalindruk. Nog één vierjarige hengst kwam gemiddeld boven de 8 uit: Diamond First (Diamond Hit x Fürst Heinrich) met een 8,15.

Zoom

Bij de vijfjarigen waren er twee hengsten die gemiddeld boven de 8 scoorde. De hoogste score was voor de Westfaalse veeldekker Zoom (2018: 190 Westfaalse veulens/2018: 142 Westfaalse dekkingen), die vorig jaar ook al goed scoorde in zijn sporttest. Hij is nu voor het leven goedgekeurd met 7,8 voor de stap, een 7,8 voor de draf, een 9 voor de galop, een 8,5 voor de rittigkeit en een 8,5 voor de totaalindruk.

Velvet

De door Nel ten Heuvel gefokte Velvet (Van Vivaldi x Fidermark), die net zoals Zoom dekt op het Landgestüt Warendorf, was er ook een gemiddelde boven de 8. De Westfaalse premiehengst kwam gemiddeld uit op een 8,08 met 8-en voor de stap, draf, rittigkeit en totaalindruk. De voshengst kwam eerder dit voorjaar op een 7,59 gemiddeld, maar heeft ondertussen progressie gemaakt. In 2017 slaagde hij voor zijn 14-dagentest en daarmee is hij nu ook voor het leven goedgekeurd.

Lees aankomende woensdag meer over de sporttest in Münster-Handorf in De Paardenkrant.

Uitslag
Catalogus

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook