Ga naar hoofdinhoud

De IJzeren Man gaat sperma Schockstrand-hengsten verdelen

Björn van Kessel en First Lewis

Eind 2018 kwam het nieuws naar buiten dat Helgstrand Holland (Reesink Horses) het sperma van de hengsten van Andreas Helgstrand en Paul Schockemöhle ging verdelen in Nederland in België. In 2020 gaat dat veranderen. De IJzeren Man in Weert, van 2000 tot 2018 distributeur van sperma van alle Schockemmöhle hengsten, gaat vanaf komend dekseizoen het sperma van de Schockstrand-hengsten aan de Nederlandse én Belgische merrie brengen.

“Het is altijd ons doel geweest om op zoveel mogelijk gebieden samen te werken met Paul Schockemöhle. Dan gaat het niet alleen om het aanbieden van de beste hengsten, maar ook om te zorgen voor dezelfde condities en dezelfde partners in het buitenland”, vertelt Andreas Helgstrand.

Nederland en België

“Björn van Kessel, de eigenaar van De IJzeren Man, heeft een groot netwerk en veel ervaring, daar willen we graag van profiteren. Deze nieuwe samenwerking zal het bestellen van sperma voor Nederlandse fokkers makkelijker maken en dat zal onze marktpositie in Nederland goed doen. Daarbij verdeelt De IJzeren Man ook sperma in België, een land waar we ook veel potentie zien voor onze hengsten in de fokkerij”, vertelt Andreas Helgstrand over de nieuwe samenwerking. “We hebben een zeer goede samenwerking gehad met Reesink Horses en daarvoor zijn we familie Reesink dankbaar.”

De beste hengsten

Björn van Kessel is ook blij met de samenwerking. “Het geeft ons de kans de beste hengsten aan te bieden aan de fokkers. We hebben op de IJzeren Man van 2000 tot nu samengewerkt met Schockemöhle en verwachten dat deze samenwerking net zo lang zal gaan duren.”

Bron: Horses.nl/persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “De IJzeren Man gaat sperma Schockstrand-hengsten verdelen

  • Harst

    Met de dekovereenkomsten van Helgstrand sinds dit jaar ( zelfde als schockemohle?!) niet denk ik…. Wordt voor Björn ook lastiger!! De meeste fokkers beginnen daar niet aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook