Ga naar hoofdinhoud

Door VDL gefokte Martini scoort in Duitse verrichtingstest

Martini VDL (v. Zapatero VDL) - Foto: DSP/Björn Schröder

De door VDL Stud gefokte Martini VDL (Zapatero VDL x Harley VDL) van Volkmar en Heike Schadock zette in de 50 daagse verrichtingstest in Neustadt-Dosse met een 8,59 gemiddeld het twee na beste resultaat neer. De hengst, die twee jaar geleden tot kampioen op de Brandenburger keuring werd gekroond, scoorde onder andere negens voor het vermogen, de manier van springen en de totale indruk. Kampioen van de test werd Cellado (Cellestial x Corrado I) van fokker Heiko Schmidt.

De Holsteiner-hengst Cellado kreeg een hele reeks aan negens op zijn protocol, onder andere voor werkwilligheid (9,5), galop, rijdbaarheid, vermogen, de manier van springen en de totale indruk. De testruiter gaf zelfs een 9,5. Dat bracht Cellado op een 8,95 gemiddeld. Reservekampioen werd cat.nr. 40 (Askari x Calido I) van fokker Jens Wichmann. De Hannoveraanse hengst een hele rij aan 8,5-en en enkele negens uit op een 8,61.

7,76 voor Nederlands gefokte kampioen van Westfalen

Ook opvallend waren de verrichtingen van Candid (Conditus x Canto, 8,54), vorig jaar met 64.000 euro nog topper van de Marbacher onlineveiling, Nemo (Nubalou W.Z. x Calido I, 8,48), Chardo (Charleston x Nerrado, 8,45) en OS-kampioen Catoki Junior (Catoki x Baloubet du Rouet, 8,41). De door Hans en Geke Lufting uit Dalen gefokte Armstrong (Arezzo VDL x Cantos), vorig jaar kampioen van de Westfaler keuring, van Landgestüt Celle slaagde met een 7,76.

Complete uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook